Un 92% de l’alumnat de continuïtat ja té plaça assignada en un cicle de grau mitjà després de la gestió de la llista d’espera : Servei de Premsa

Un 92% de l’alumnat de continuïtat ja té plaça assignada en un cicle de grau mitjà després de la gestió de la llista d’espera

26/07/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

El percentatge d’assignació de places per a l’alumnat de continuïtat  que vol cursar un Cicle de Grau Mitjà el curs vinent ha augmentat, respecte a l’assignació en primera fase, fins a situar-se al 92%. Aquest increment s’explica perquè el 23,67% d’alumnes preinscrits —­­un percentatge que confirma la tendència dels cursos passats— ha optat per no formalitzar la matrícula, fet que ha generat noves vacants. Fins a aquest dijous, l’alumnat a l’espera de plaça podrà ampliar les peticions per optar a una de les 1.381 places disponibles. Enguany, el procés per gestionar les llistes d’espera als centres que després de la primera fase encara tenien vacants, s’ha dut a terme, per primera vegada, en acte públic. D’aquesta manera, s’ha pogut agilitzar i dotar de transparència al procés.

Els cicles mitjans amb més demanda per part de l’alumnat de continuïtat han estat Sistemes microinformàtics i xarxes (amb 1.044 sol·licituds), Cures auxiliars d’infermeria (amb 821 sol·licituds) i Gestió administrativa (amb 431). De la totalitat de sol·licituds d’estudiants de continuïtat, només un 57% provenien de candidats empadronats a Barcelona, i un 35% corresponien a persones de fora de la ciutat.

 

1.138 noves places per als Graus Superiors

Barcelona ha guanyat aquest curs 1.138 noves places per a Cicles de Grau Superior. Han servit per assignar plaça a 10.031 persones, de les quals un 82,4% s’han donat en primera opció, un 2,58% més que l’any passat. Del total d’assignacions, tal i com ha passat en els darrers anys, es preveu que formalitzaran matrícula al voltant del 75%, cosa que permetrà ampliar el procés de sol·licituds. A més de les places que s’ofereixen, també han augmentat els participants en el procés de preinscripció: enguany s’hi han afegit 1.708 persones (un 11,66% més que l’any passat).

Els Cicles de Grau Superior amb més demanda han estat Imatge per al diagnòstic i medicina nuclear (amb 959 sol·licituds), Educació infantil (amb 889 sol·licituds) i Administració i Finances (amb 883).

 

Per a més informació: premsaconsorcieducacio@gencat.cat / 671778128





Paraules clau

cicle de grau mitjà/