Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris violents : Servei de Premsa

Desarticulat un grup criminal especialitzat en robatoris violents

27/07/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Agents de la Unitat d’Investigació, el Grup de Delinqüència Urbana  i la Brigada Torn Nit de la Unitat Territorial de Ciutat Vella i la Unitat de Reforç Emergències i Proximitat, tots tres de la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Unitat d’Investigació de Ciutat Vella del Cos dels Mossos d’Esquadra van desarticular dimarts, 25 de juliol, un grup criminal especialitzat en robatoris violents i a la posterior venda dels productes sostrets.

El dispositiu conjunt es va concloure amb  la detenció de set persones per un presumpte delicte de violència i receptació.  Els detinguts teníem nombrosos antecedents per fets similars.

La investigació es va iniciar a finals del mes de novembre quan agents del Grup de Delinqüència Urbana de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana va detectar un grup de persones que es dedicava a realitzar robatoris amb violència mitjançant una organització criminal amb forta especialització.

El grup criminal estava format per persones que realitzaven robatoris amb violència per posteriorment lliurar els objectes sostrets als intermediaris que els feien arribar a la cúpula de l’organització criminal, que eren els encarregats d’emmagatzemar el material sostret i distribuir-lo al nord d’Àfrica. El material que sostreien eren telèfons mòbils, rellotges, patinets, càmeres digitals, i altres objectes electrònics.

A part d’aquesta gran especialització també actuaven de forma estratègica utilitzant pisos de la zona del Raval, al districte de Ciutat Vella, que servien com a centres logístics d’emmagatzematge, gestió, compra venda i trasllat d’objectes de procedència il•lícita, cosa que comportava que aquestes activitats delictives fossin altament lucratives.

El matí del dia 25 de juliol es van fer tres entrades i perquisicions a tres domicilis del Raval un dels quals va quedar recuperat i tapiat, en les quals s’han localitzat 56 telèfons mòbils, 20 rellotges d’alta gama, joies, ordinadors portàtils i 63.000 € en metàl•lic.

El valor total dels objectes intervinguts en aquestes entrades supera els 158.000 €.





Paraules clau

prevenció/ seguretat/