Barcelona Activa acompanyarà 40 projectes de persones més grans de 40 anys : Servei de Premsa

Barcelona Activa acompanyarà 40 projectes de persones més grans de 40 anys

06/08/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El programa Idees Madures de Barcelona Activa acompanya persones sèniors a engegar nous negocis demostrant que l’emprenedoria no té edat. Enguany es preveu acompanyar 40 nous projectes d’emprenedors i emprenedores de més de 40 anys.

Les persones participants hauran de tenir idees de negoci, i se’ls ajudarà a preparar un pla d’empresa, a cercar finançament i a entrenar noves habilitats, tot plegat amb un assessorament expert i personalitzat. Així, obtindran les eines necessàries en àrees com el màrqueting, els aspectes legals, o el pla financer. La majoria de participants són persones que han treballat per a tercers i ara volen obrir un negoci propi.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, Raquel Gil, destaca que “des de l’Ajuntament potenciem els programes, activitats i l’acompanyament sènior perquè les persones de més de 40 anys puguin emprendre o millorar les seves habilitats per als seus projectes professionals, i alhora, que la seva expertesa pugui retornar a la societat. Són persones amb molta experiència que inicien noves etapes laborals i els oferim eines per a desenvolupar el seu talent”. Raquel Gil ha remarcat que “alguns d’aquests programes entronquen amb l’anomenada silver economy, els nínxols d’oportunitats econòmiques vinculades a les persones de més edat, en un nou marc econòmic generat per l’envelliment de la població mundial, i que totes les economies estan desenvolupant”.

900 projectes presentats al programa Idees Madures han rebut suport des que va arrencar el programa l’any 2008. Barcelona Activa ha acompanyat, des d’aleshores, iniciatives com ara, INCITE, una organització que divulga la ciència a través del teatre fusionant les ciències i les arts escèniques; Barcelona Floor, quadres i mobles amb el panot de Barcelona; Mod Dog Records, botiga online de discos de vinil especialitzada en diferents gèneres musicals; o Copaging, una plataforma de coparentalitat.

El programa Idees Madures té una durada de 3 mesos i inclou formació i assessorament individual. Aquells projectes seleccionats poden fer ús del nou Espai Emprèn, un coworking ubicat a la incubadora d’empreses Almogàvers.

 

Marca personal de professionals sènior

Durant els propers mesos, l’agència de promoció econòmica municipal també assessorarà persones amb trajectòria laboral a fer una empenta en la seva cerca de feina. Aquestes sessions específiques de coaching sènior s’ofereixen des dels equipaments Porta 22, Nou Barris Activa i a la Biblioteca Marina Clotet de Sant Andreu.

Per formar part del programa Idees Madures o participar a les sessions inicials cal fer el registre a https://emprenedoria.barcelonactiva.cat/web/guest/programa-seniors-emprenedors. Més informació del programa de sèniors i marca personal www.barcelonactiva.cat





Paraules clau

Barcelona Activa/ professionals sènior/