Menys abandonaments i menys adopcions d’animals al CAACB durant el primer semestre de l’any : Servei de Premsa

Menys abandonaments i menys adopcions d’animals al CAACB durant el primer semestre de l’any

14/08/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

145 gossos i 125 gats, és a dir 270 animals de companyia, han estat adoptats durant el primer semestre de l’any al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB), xifra similar a l’any passat. Els indicadors respecte l’activitat del primer semestre mostren també que hi ha hagut menys entrades d’animals al CAACB, és a dir menys animals abandonats o perduts.

Segons explica Anna Ortonoves, directora del CAACB “a l’estiu és quan augmenta l’entrada de gats al centre d’acollida municipal, doncs és quan neixen els gatons, que és estacional i hi ha més moviment d’entrades de recents nascuts, mentre que les entrades de gossos ja fa uns anys que estan  estabilitzades durant l’any i no es un fenomen tant puntual focalitzat a l’estiu. Ortonoves explica que “és important promoure ràpidament les adopcions de gats i poder trobar també cases d’acollida pels lactants per donar aquest benestar tant important en els primers moments de vida”. Anima a les famílies que es quedin a Barcelona a l’estiu a provar-ho i donar una casa d’acollida temporal a aquests recent nascuts.

L’Ajuntament recorda que els animals han de portar el xip identificatiu i lamenta que molts dels que entren al centre d’acollida no estan xipats i, per tant, no es poden retornar al seu propietari. Actualment al CAACB més enllà del constant flux d’entrades i sortides, hi ha acollits de mitjana uns 200 gossos, la majoria de races considerades potencialment perilloses (GPP) i uns 90 gats.

 

Adoptar: un acte de responsabilitat

L’adopció és un acte de responsabilitat, de solidaritat i d’humanitat molt gratificant, tant per a qui adopta com per a l’animal adoptat. És una acció per donar una llar adequada als animals abandonats. Cal ser conscient, però, que entra a casa un ésser viu que ha de rebre les atencions i l’afecte que necessita. Per això, abans d’adoptar-ne un, és important pensar de forma responsable quin s’escollirà, tenint en compte el tipus d’animal, la mida, el pèl, l’edat i el sexe. El CAACB fomenta activament l’adopció dels animals que hi té acollits i vetlla per una adopció responsable i informada.

Els animals no són joguines sinó éssers vius que necessiten rebre atencions i afecte durant tota la seva vida. Necessitaran, per tant, que les persones que els tenen al seu càrrec se n’ocupin i en tinguin cura durant tota la seva vida.

Més informació sobre el procés d’adopció:

https://ajuntament.barcelona.cat/benestaranimal/ca/adopcio

 

Àudios d’Anna Ortonoves, directora del CAACB:





Paraules clau

abandonament/ adopcions/ animals/