Tram final de les obres per remodelar els jardins de Carme Biada, interior d’illa de la Dreta de l’Eixample : Servei de Premsa

Tram final de les obres per remodelar els jardins de Carme Biada, interior d’illa de la Dreta de l’Eixample

18/08/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Recta final de les obres de remodelació de l’interior d’illa de Carme Biada, a la Dreta de l’Eixample de Barcelona. Després de quatre d’obres, l’Ajuntament està ultimant els treballs de millora dels jardins ubicats entre els carrers Roger de Llúria, Rosselló, Bruc i Còrsega que han de permetre revitalitzar aquest interior d’illa i posar-lo al dia, amb una nova àrea de joc infantil accessible i inclusiva per donar servei, adreçada en bona part a la canalla de l’escola bressol.

Es tracta d’un interior d’illa recuperat i urbanitzat l’any 2007 per ProEixample i on, més tard, es va edificar l’Escola Bressol Municipal Casa dels Nens, que té el seu accés des del jardí. L’espai consta d’un jardí interior amb zona d’estada, arbrat i àrea de joc infantil (584 m²) i té  dos passatges d’accés (570m²), un des del carrer Bruc 153 i l’altre des del carrer Roger de Llúria 132. Arran de la construcció de l’equipament educatiu, l’espai va perdre part del seus elements lúdics, i fruit dels mals usos i del pas del temps, l’enjardinament i els materials s’havia anat degradant.

 

Estat actual de les obres que es troben en la fase final

 

L’actuació de millora global que s’està executant a Carme Biada i que ha estat una reivindicació veïnal liderada per l’AFA de l’escola bressol Casa dels Nens, ha inclòs les següents accions:

La previsió és que els treballs finalitzin en poques setmanes i que els jardins puguin reorbir al públic de cara a finals de setembre.  Les obres han tingut un cost total de prop de 400.000€.

 





Paraules clau

Eixample/