L’Ajuntament obre una nova superàrea de joc infantil al carrer d’Alfons el Magnànim, a Sant Martí : Servei de Premsa

L’Ajuntament obre una nova superàrea de joc infantil al carrer d’Alfons el Magnànim, a Sant Martí

19/08/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en servei una nova superàrea de joc infantil al carrer d’Alfons el Magnànim, entre els carrers de Cristóbal de Moura i Mogent, al districte de Sant Martí. Es tracta d’una nova àrea les obres de la qual es van iniciar al mes de febrer passat, que té 760 metres quadrats, i que compta amb un element de joc únic a la ciutat: dues torres de 6 i 5 metres d’alçada de les quals en surten dos tobogans en forma d’espiral.

Aquesta gran estructura contempla l’accessibilitat dels infants per mitjà de plataformes de transferència i escales amb unes característiques concretes i suports que garanteixen que el màxim d’infants puguin gaudir-ne. L’espai té també altres elements de joc poc comuns a la ciutat, com un gronxador col·laboratiu de corda, un giratori a cota zero o un llit elàstic. Més gronxadors, cintes d’equilibri i un sorral amb taula-sorral complementen l’oferta lúdica d’aquesta superàrea de joc. L’espai disposa també de  zones d’estada i verd.

La superàrea de joc infantil del carrer d’Alfons el Magnànim se suma a les cinc que ja hi ha a la ciutat: al parc de les Glòries, a Sant Martí; la del parc d’Antoni Santiburcio i el pop del parc de la Pegaso, a Sant Andreu; el de la balena del Parc Central de Nou Barris i l’oreneta dels Jardins de la Indústria, a l’Eixample. Aquestes àrees de joc han tingut una molt bona rebuda per part dels infants i les famílies. Són les més ben valorades de tota la ciutat i el 17% de visitants no són del barri, cosa que vol dir que exerceixen de pol d’atracció a les famílies de tot el territori.

Amb projectes com aquest, Barcelona avança per ser una ciutat jugable i més amable per als nens i les nenes, desplegant una estratègia pionera i ambiciosa per situar el joc i l’activitat física a l’aire lliure entre les polítiques essencials per fer una ciutat més habitable i amb més qualitat de vida, també per als infants i adolescents. A dia d’avui Barcelona compta amb més de 900 àrees de joc infantil.

L’accessibilitat i la inclusió són criteris importants tant en la rehabilitació com en la construcció de noves àrees. Totes les propostes incorporen aquests criteris per tal d’oferir possibilitats de joc a infants amb situació de discapacitat o diversitat funcional i diferents graus de repte i motivació.

 





Paraules clau

joc infantil/ Sant Martí/