La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona és la millor biblioteca pública de l’any : Servei de Premsa

La Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona és la millor biblioteca pública de l’any

21/08/2023Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Aquest dilluns, 21 d’agost, durant el Congrés Mundial de Biblioteques i Informació organitzat per l’IFLA a Rotterdam, s’ha lliurat el Premi Millor Biblioteca Pública del 2023 a la Biblioteca Gabriel García Márquez. La biblioteca compartia nominació amb les biblioteques Janez Vajkard Valvasor Krškov Public Library (Eslovènia), la City of Parramatta Library (Austràlia) i la Shangai Library East (Xina).

A l’acte hi han assistit la directora de la biblioteca, Neus Castellano i el gerent de Biblioteques de Barcelona, Ferran Burguillos. El comissionat de Cultura i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, ha manifestat la seva satisfacció en conèixer el premi i ha recordat que la ciutat va iniciar fa 30 anys un procés al voltant del món de les biblioteques públiques que ha esdevingut emblemàtic en el mapa bibliotecari internacional, i ha declarat que Barcelona “és una ciutat amb més de 40 biblioteques públiques que són equipaments culturals que fan un paper de referència al districte i a la ciutat”. En referència a la Biblioteca Gabriel García Márquez, Marcé opina que “en aquests moments exemplifica el millor de les biblioteques a Barcelona, i aquest reconeixement és una mostra d’acceptació i admiració sobre el model bibliotecari a la ciutat, desenvolupat per l’Ajuntament i la Diputació”.

La Biblioteca Gabriel García Márquez s’afegeix a la prestigiosa llista de biblioteques que han rebut aquest reconeixement, les darreres han estat: la Missoula Public Library (EUA), Deichman Bjørvika (Noruega) i l’Oodi Helsinki Central Library (Finlàndia).

El jurat del Premi Millor Biblioteca Pública valora, entre d’altres, la interacció amb l’entorn i la cultura local de la biblioteca, la qualitat arquitectònica de l’edifici, la flexibilitat dels espais i serveis, la sostenibilitat, el compromís amb l’aprenentatge i connexió social, la digitalització i solucions tècniques dels serveis, el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca Nacions Unides i la visió global del servei que estableix l’IFLA.

La biblioteca, inaugurada el maig de 2022, obra l’estudi SUMA Arquitectura, és un edifici de sis plantes amb una estructura de fusta vista de gairebé 4.000 m².

Biblioteques de Barcelona vol felicitar a la resta de biblioteques finalistes. Ha estat un honor compartir aquesta selecció amb equipaments tan extraordinaris.

Més informació:

Declaracions de Xavier Marcé, comissionat de Cultura i Indústries Creatives

La Biblioteca Gabriel García Márquez finalista al Premi Millor Biblioteca Pública del 2023 de l’IFLA

Vídeo de la candidatura

Imatges biblioteca

Direcció d’Innovació i Comunicació de Biblioteques de Barcelona

Tel. 93 316 12 59  / comunicacioBBCN@bcn.cat

 

 

 

 

Paraules clau

biblioteca Gabriel García Márquez/ biblioteques/