Es renoven cinc àrees de joc infantil a Ciutat Vella : Servei de Premsa

Es renoven cinc àrees de joc infantil a Ciutat Vella

22/08/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

 

 

L’Ajuntament de Barcelona renovarà un total de cinc àrees de joc infantil al districte de Ciutat Vella amb la voluntat d’actualitzar els elements de joc, crear espais d’estada i oferir més zones de verd al veïnat.

Es tracta de la renovació i millora de les àrees de joc situades a la plaça de les Caramelles, la plaça de Vicenç Martorell, la placeta de Martina Castells i el carrer de l’Arc del Teatre amb el carrer de Ramon Berenguer el Vell, al barri del Raval, i el carrer del Pou de la Figuera, al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera.

Pel que fa a les tres àrees de joc del barri del Raval, es tracta de propostes triades en el marc dels pressupostos participatius. Les principals millores que s’introduiran seran:

A l’espai situat al carrer de l’Arc del Teatre amb el carrer de Ramon Berenguer el Vell es planteja la col·locació de dos postes i una reixa per a la pràctica de bàdminton en determinats dies i franges horàries.

El pressupost per a la millora d’aquestes quatre àrees de joc infantil és d’1,2 milions d’euros i la previsió és que les obres comencin a finals d’aquest 2023.

Proposta pl. de les Caramelles             Proposta pl. Vicenç Martorell       Proposta placeta Martina Castells

La intervenció a l’àrea de joc infantil dels jardins del Pou de la Figuera es realitza amb l’objectiu de dinamitzar l’espai de joc i la relació de les edificacions i usos existents entre ells i els recorreguts que generen. El projecte preveu les actuacions següents:

 

Les obres tenen un pressupost de 646.263 euros i també es preveu que s’iniciaran a finals d’aquest 2023.

Proposta Pou de la Figuera

Les intervencions responen a la voluntat del Govern municipal de renovar diverses places del barri del Raval per oferir més i millors espais lliures i més verd al veïnat. Un objectiu que, lligat al d’actuar sobre les rondes i espais immediats, permetran guanyar nous llocs de trobada, amb verd i elements de joc; prioritzar el vianant, el transport públic i la mobilitat activa i afavorir el comerç i la restauració del districte de Ciutat Vella. Tot plegat, buscant una coherència de conjunt entre les diferents rondes i places que les connecten i millorant i posant al dia una de les zones on l’espai lliure i l’espai verd tenen un ús més intens i són més necessaris.

 

 

 





Paraules clau

Ciutat Vella/ joc infantil/