Barcelona es prepara per gestionar restriccions de trànsit excepcionals amb motiu de la Vuelta 2023 : Servei de Premsa

Barcelona es prepara per gestionar restriccions de trànsit excepcionals amb motiu de la Vuelta 2023

23/08/2023Temps estimat de lectura: 6 minuts

 

 

 

 

 

 

Barcelona està a punt per a celebrar la sortida de La Vuelta 2023, el proper dissabte 26, i per acollir l’arribada de la segona etapa, diumenge 27. Aquesta competició suposarà l’afectació al trànsit més important a la història de la ciutat, ja que la 1a etapa (contrarellotge per equips) se celebrarà íntegrament als carrers de la ciutat, en un recorregut d’uns 14 quilòmetres.

Durant tot el cap de setmana, l’esdeveniment comportarà afectacions a la mobilitat, i per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona recomana planificar els desplaçaments amb temps, consultar el recorregut de les diferents proves per preveure com moure’s per la ciutat, i prioritzar el transport públic.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, està previst que es mobilitzin gairebé un miler de persones, entre agents de la Guàrdia Urbana i auxiliars, i serveis municipals de neteja, que es veuran reforçats. En total, es trobaran actuant més de 260 agents de la Guàrdia Urbana, i més de 360 auxiliars.

Dissabte, el recorregut, que quedarà tancat en les hores prèvies a l’esdeveniment, tindrà habilitats un total de 78 passos de vianants per on la ciutadania podrà travessar a peu en el moment en què l’organització de la cursa ho permeti. L’Ajuntament de Barcelona recorda a la ciutadania que, abans de circular pels passos, cal seguir les instruccions dels membres de l’organització en tot moment, que es trobaran al lloc dels passos. Aquests punts estaran degudament senyalitzats i controlats per personal auxiliar, qui serà l’encarregada d’obrir puntualment l’accés.

Al carrer Tarragona, a l’alçada del carrer Diputació, s’instal·larà un pont provisional per a vianants per facilitar el pas per sobre del recorregut, mentre duri la restricció. Així mateix, per travessar la plaça Espanya, en sentit Llobregat-Besòs o a l’inrevés, es recorda la possibilitat de fer-ho pels passadissos soterranis del metro. Aquesta possibilitat també es donarà a passeig de Gràcia/Diagonal.

Dissabte 26 d’agost. Primera etapa: contrarellotge per equips

El dissabte 26 tindrà lloc la contrarellotge per equips que recorrerà bona part del centre de la ciutat. A les 14.00 h començaran els entrenaments oficials i la competició s’iniciarà a les 19.00 h a la platja del Somorrostro i s’acabarà a les 21.00 h a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Des de les 5h del matí, es realitzaran restriccions i afectacions puntuals a la mobilitat i a partir de les 14 h es procedirà a fer l’aïllament total del recorregut.

Els talls també afectaran els vianants, perquè un cop es talli el recorregut, no es podrà creuar pels passos de vianants habituals. Hi haurà passos concrets habilitats senyalitzats per on poder creuar.

No es permetrà l’estacionament de vehicles a la zona del recorregut des del dia anterior. En cas que hi hagi algun vehicle aparcat en el moment del muntatge, serà retirat.

Recorregut: platja del Somorrostro • c. de la Marina • pl. dels Voluntaris Olímpics • c. de la Marina • c. de Ramon Turró • c. de Sardenya • c. de Pujades • pg. de Pujades • pg. Lluís de Companys • pg. de Sant Joan • c. de Casp • c. de Lepant • c. de Sancho de Ávila • c. de Badajoz • av. Diagonal • c. de Cristóbal de Moura • c. de Bac de Roda • rbla. de Guipúscoa • c. d’Aragó • c. de Lepant • c. de Mallorca • c. Roger de Llúria • c. del Rosselló • pg. de Gràcia • c. d’Aragó • c. de Tarragona • pl. d’Espanya • av. de la Reina Maria Cristina.

TMB Bus ha dissenyat el seu pla alternatiu de transport de les línies afectades pel circuit. Aquestes són

D20, D40, D50, H8, H10, H12, H14, H16, V7, V9, V11, V13, V15, V17, V19, V21, V23, V25, V27, 6, 7, 13, 19, 22, 24, 33, 34, 39, 46, 47, 54, 59, 62, 63, 65, 67, 79, 91, 109, 115, 136, 141,150, 192 i les rutes blava i vermella del Barcelona Bus Turístic.

Pel que fa al terminal de parades d’av. Reina Maria Cristina, les parades de bus de TMB i de les línies interurbanes que hi tenen el seu punt habitual d’origen o final se situaran a la plaça Cerdà durant tot el dia entre el 25, el 26 i el 27.

Així mateix, es reforçarà el servei habitual de metro a les línies que donen servei a les zones afectades per la restricció del transport públic de superfície. Per aquest motiu es recomana l’ús preferent del metro.

D’altra banda l’Aerobús mantindrà la seva ruta d’entrada habitual a la ciutat i només variarà la ruta de sortida.

Diumenge 27 d’agost. Arribada de la segona etapa a l’Estadi Olímpic

La segona etapa començarà a Mataró a les 12:45 h i s’acabarà a Barcelona. Els ciclistes entraran a la ciutat des de L’Hospitalet per la Gran Via de les Corts Catalanes i faran la pujada de Montjuïc fins a acabar a les portes de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. L’arribada dels ciclistes a Barcelona està prevista entre les 16.30 i les 17.30 h.

Els talls a la zona del recorregut es faran a partir de les 15 hores, i des de les 10 hores s’aniran establint algunes restriccions dinàmiques, en funció de les necessitats de l’organització.

No obstant això, els vehicles aparcats a la zona del recorregut tindran prohibit l’aparcament des del dia anterior i en cas que hi hagi algun vehicle aparcat en el moment del muntatge serà retirat.

Recorregut: Gran Via de les Corts Catalanes • pl. d’Espanya • av. de la Reina Maria Cristina • av. de Francesc Ferrer i Guàrdia • c. del Polvorí • túnel de la Foixarda • camí de la Foixarda • c. de la Foixarda • av. dels Montanyans • c. Mirador del Palau Nacional • pg. de Santa Madrona • av. de Miramar • c. de Torreforta • carretera de Montjuïc • c. del Castell • pg. del Migdia • c. del Foc • c. dels Jocs del 92 • av. de l’Estadi.

L’Ajuntament de Barcelona recomana esglaonar el retorn de vacances a aquelles persones que es troben fora de l’àrea metropolitana per evitar les restriccions de trànsit.

Afectacions transport públic

En total, 17 línies de bus de TMB estaran afectades diumenge pel pas de la segona etapa de La Vuelta, són les següents: D20, H12, H16, V5, 13, 46, 55, 65, 67, 68, 79, 94, 95, 109, 125, 150 i la ruta vermella del Barcelona Bus Turístic.

Afectacions Bicing i Aparcaments públics

Pel que fa al servei de Bicing, hi haurà restriccions d’accés en algunes estacions de forma temporal, especialment la jornada del dia 26.

Les estacions afectades són les situades a:

En el cas dels Aparcaments BSM, concretament, les afectacions seran les següents:

Dissabte 26 d’agost els vehicles no podran entrar ni sortir de l’aparcament entre les 9:00 h i les 21:00 h.
Es recomana l’ús dels aparcaments alternatius: BSM P.R. BiomèdicaBSM Hospital del MarBSM Marina Port

Dissabte 26 d’agost els vehicles podran sortir però no podran entrar a l’aparcament entre les 9:00 h i les 21:00 h.

Es recomana  l’ús de l’aparcament alternatiu: BSM Rambla Poblenou

Dissabte 26 d’agost l’entrada i la sortida de vehicles s’hauran de fer exclusivament per l’avinguda Litoral.

Dissabte 26 i diumenge 27 d’agost l’entrada de vehicles s’haurà de fer exclusivament per l’accés del c. Lleida i la sortida de vehicles s’haurà de fer exclusivament per l’accés del c. Mèxic.

 

Trobareu infografies del recorregut aquí:

INFOGRAFIES

Trobareu més informació sobre totes les activitats de La Vuelta a Barcelona aquí:

LES ACTIVITATS DE LA VUELTA

 

Paraules clau

La Vuelta 2023/