Barcelona i Florència es comprometen a defensar el model d’Europa oberta i solidària des de l’àmbit de les ciutats : Servei de Premsa

Barcelona i Florència es comprometen a defensar el model d’Europa oberta i solidària des de l’àmbit de les ciutats

24/08/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha rebut aquest migdia el seu homòleg florentí, Dario Nardella, en la primera trobada institucional entre els dos alcaldes. La reunió ha servit per abordar els reptes compartits per ambdues ciutats i explorar noves vies de col·laboració bilateral i en el marc de la xarxa de grans ciutats europees, Eurocities. Jaume Collboni ha estat acompanyat del comissionat de Relacions Internacionals i Promoció de Ciutat, Pau Solanilla.

Barcelona i Florència, juntament amb París, són ciutats progressistes referents en defensa de la democràcia i el progrés a Europa. En aquest sentit, els dos alcaldes s’han compromès en la defensa des de les ciutats d’un model d’Europa oberta i solidària.

En l’actualitat, Barcelona i Florència col·laboren en l’àmbit de mercats a través d’un acord de cooperació entre el Mercat Central Històric de Florència i el Mercat de la Boqueria, que es va signar el maig de 2022. Els dos municipis van participar també en un grup de treball d’Eurocities dedicat a la reactivació econòmica , revitalització i recuperació dels centres urbans per a la ciutadania. Totes dues ciutats són, també, referents en els àmbits digital i cultural.

 





Paraules clau

barcelona/ Florència/