L’Ajuntament desactiva la Fase d’Alerta Diürna del Pla Calor i manté l’emergència per nits tòrrides : Servei de Premsa

L’Ajuntament desactiva la Fase d’Alerta Diürna del Pla Calor i manté l’emergència per nits tòrrides

24/08/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament ha desactivat la Fase d’Alerta Diürna del Pla Calor, atès que no es preveuen temperatures per sobre dels 33°C pels propers dies. Això no obstant, i donat que les temperatures nocturnes es preveu que es mantinguin elevades i per sobre dels llindars màxims, es manté l’emergència per nits tòrrides, que es va activar el passat dia 21 d’agost.

La desactivació de la fase d’alerta es va fer efectiva a les 22.00 hores d’ahir. Aquesta alerta va implicar l’activació per part del Departament d’Urgències i Emergències Socials (CUESB), en coordinació amb el servei de Protecció Civil municipal i en col·laboració amb la Creu Roja, d’operatiu específic a la via pública, per informar persones vulnerables sobre els refugis climàtics i per repartir material preventiu com ara gorres i cantimplores d’aigua, que es va desenvolupar al llarg del matí d’ahir.

Pel que fa a l’Emergència Calor Intensa per nits tòrrides del Pla Calor es va activar el dilluns 21 en superar el llindar de temperatura mínima nocturna, situat en 27,9°C. En el moment de l’activació el CUESB va enviar un SMS a 6.347 usuaris i usuàries de serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona que estan detectats com a persones especialment vulnerables. A aquest avís de calor extrema se li va adjuntar aquest enllaç amb consells per combatre la calor.

Prèviament a la fase d’emergència, el dia 19 d’agost, el Departament d’Urgències i Emergències Socials, en coordinació amb el servei de Protecció Civil municipal, va activar la Fase d’Alerta Calor Intensa per nits tòrrides del Pla Calor, en arribar les temperatures nocturnes als 26°C.

 





Paraules clau

pla calor/