Viu Montjuïc, la gran festa del Parc de Montjuïc, celebra la seva 3a edició el 7 i 8 d’octubre : Servei de Premsa

Viu Montjuïc, la gran festa del Parc de Montjuïc, celebra la seva 3a edició el 7 i 8 d’octubre

07/09/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

El cap de setmana del 7 i 8 d’octubre, tindrà lloc la tercera edició de Viu Montjuïc. El Parc de la Cultura, un cap de setmana d’activitats culturals i de lleure per a tota la ciutadania. Més de 40 d’equipaments de Montjuïc uniran forces per a dur a terme activitats pròpies i accions conjuntes en cocreació i col·laboració entre ells i oferir als barcelonins i barcelonines una nova oportunitat per a redescobrir i fer-se seu el Parc.

 

 

Per a la tercera edició de Viu Montjuïc s’incorporen al projecte més entitats, com el Mira Digital Arts Festival, el Centre Cívic Casa del Rellotge, el Centre Cívic la Cadena, o el Foment Excursionista de Barcelona, que proposa un itinerari inaugural del sender “Montjuïc 360º”, el primer sender homologat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que transcorre íntegrament dins la ciutat de Barcelona i forma part del Pla Director de Camins del Parc de Montjuïc elaborat per l’Ajuntament de Barcelona.

Entre les més de 60 activitats previstes durant el cap de setmana, n’hi haurà per a totes les franges d’edat, i les més habituals seran els itineraris guiats per les immediacions del Parc de Montjuïc, les portes obertes als equipaments participants en el projecte i també hi haurà activitats familiars, concerts i espectacles de dansa i teatre.

La gran majoria d’activitats són amb entrada gratuïta , si bé en determinats casos, sigui per motius d’aforament o per a un desenvolupament correcte de l’activitat, es requerirà inscripció prèvia.

La programació de l’edició d’enguany de #ViuMontjuïc estarà disponible a partir del 28 de setembre al web https://www.barcelona.cat/viumontjuic/ca.

El dijous 28 de setembre a les 12h  a la Fundació Miró, tindrà lloc la roda de premsa de presentació del projecte on es presentaran en detall les activitats de l’edició d’enguany.

 

 

 

 

Viu Montjuïc, un projecte coral que treballa per a convertir al Parc Montjuïc en l’epicentre cultural de Barcelona.

La iniciativa neix de la voluntat de coordinació dels diferents actors culturals de Montjuïc i està coorganitzada i finançada pels mateixos equipaments, pel Districte de Sants-Montjuïc, l’Institut de Cultura de Barcelona i la Tinència d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme que, a través de l’impost turístic, pretén impulsar iniciatives per millorar el lleure i gaudir d’un espai públic verd i cultural de qualitat dirigit especialment als veïns i veïnes de Barcelona.

Els objectius principals d’aquesta iniciativa son posicionar el Parc de Montjuïc com un espai obert, accessible, net  i segur, amb una oferta cultural, de natura i de lleure de qualitat per al conjunt de la ciutadania durant tot l’any, i establir sinergies entre els equipaments, amb la voluntat de recuperar l’esperit de l’Exposició Internacional de 1929.

A més, el projecte, encaixa amb el Pla d’Actuació del Parc Montjuïc 2019-2029, que en un dels seus eixos de treball busca visibilitzar l’activitat cultural del Parc i serveix per promocionar la programació habitual d’aquestes institucions a més de promoure els lligams entre elles.

La primera edició de Viu Montjuïc es va celebrar l’octubre de 2021, amb l’objectiu de convertir-se en un esdeveniment anual i servir de tret de sortida per a futures col·laboracions i sinergies entre els operadors de la muntanya.  La convocatòria de públic va ser un èxit rotund, amb l’assistència de 37.000 persones. La segona edició, que es va celebrar a l’octubre del 2022, pràcticament va doblar el públic assistent, amb més de 60.000 persones que van gaudir de les activitats culturals i de lleure proposades. Per a l’edició d’enguany s’espera superar l’assistència de visitants de l’edició de 2022 i convertir al Parc de Montjuïc en un epicentre cultural de la ciutat de Barcelona.

 

Institucions promotores: Anella Olímpica – BSM, CaixaForum Barcelona, Casa de la Premsa, Castell de Montjuïc, Cementiris de Barcelona, Graner: Fàbrica de Creació, Espai Bombers, Fundació Barcelona Olímpica – Museu Olímpic BCN,  Fundació Joan Miró, Fundació Mies van der Rohe, Institut Botànic, Institut del Teatre, Jardí Botànic, Jardí Botànic Històric, Mercat de les Flors, Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu Etnològic i de Cultures del Món, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu d’Història de Barcelona (MUHBA Refugi 307), Poble Espanyol, Teatre Lliure i Teatro de los Sentidos.

 

Altres entitats participants:

Biblioteca Francesc Boix, Centre Superior de Música Jam Session, Centre Cívic Casa del Rellotge, Centre Cívic la Cadena, Foment Excursionista de Barcelona, Menja’t Montjuic, Mira Digital Arts Festival, Taula de Cultura Comunitària de Poble-sec: Arnau Itinerant, Centre Cívic El Sortidor, Centre Cultural Albareda, Comissió Jove del Poble-sec, Comunalitats del Poble-sec, Cooperasec, Dau al Sec, El Palau de la Màgia,, Espai Piluso, La Bibliomusicineteca, L’Estranger, Salvadiscos,Transductores,  Sounddreamers ii Pla Comunitari Poble-sec, Espai Jove la Bàscula i Eix de Cultura i Memòria de la Marina: La Fundició, La Inefable, Biblioteca Francesc Candel.

Amb la coorganització de: Districte de Sants-Montjuïc, Institut de Cultura de Barcelona i la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives.





Paraules clau

2023/ Montjuïc/ Viu Montjuïc/