Marta Villanueva participa als actes del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi : Servei de Premsa

Marta Villanueva participa als actes del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi

08/09/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Diumenge 10 de setembre, a les 16.00 hores (Placeta de Ramon Torres Casanova), la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, participa als actes amb motiu del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi. A la trobada, en què també es podrà veure l’exposició fotogràfica ‘Silencies trencat. Parlem del suïcidi, vencem el tabú’ dels fotoperiodistes Jordi Otix i Manu Mitru també hi participaran la Fundació Ajuda i Esperança, l’Associació Catalana de Prevenció del Suïcidi (ACPS), Després del Suïcidi – Associació de Supervivents (DSAS) i l’Associació per a la Prevenció del Suïcidi i Atenció al Supervivent (APSAS), totes elles entitats amb qui l’Ajuntament de Barcelona manté diversos programes i serveis d’atenció a les persones afectades per aquesta problemàtica.

En aquest mateix indret està prevista a les 18.00 hores la lectura d’un manifest conjunt. Igualment, a les 21.00 hores s’il•luminarà la façana de l’Ajuntament de Barcelona (plaça Sant Jaume) en commemoració del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.

L’Ajuntament va posar en funcionament l’agost del 2020 el Telèfon de Prevenció del Suïcidi (900.925.555), el primer d’aquestes característiques a tot l’Estat i que des de llavors ha atès més de 15.000 trucades, gairebé 250 de les quals han estat de suïcidis imminents i/o en curs. El 53,3% d’aquestes trucades han estat fetes per dones, mentre que el 59% de les persones ateses tenien entre 36 i 65 anys i el 28% entre 18 i 35 anys.

A més a més, al centre municipal Barcelona Cuida (Viladomat 127) funcionen dos punts d’atenció individual i grupal adreçats a famílies i a l’entorn de persones amb risc de suïcidi que gestionen l’ACPS i DSAS. Des de la seva posada en funcionament, també a l’agost del 2020, aquests dos serveis pioners han atès unes 850 persones diferents. En el marc del Pla de Salut Mental 2023-2030, l’Ajuntament també ha col•laborat per a la formació en prevenció del suïcidi d’agents comunitaris i professionals dels diferents districtes a través de les taules de salut mental.





Paraules clau

prevenció del suïcidi/ salut mental/ suïcidi/