Afectacions de mobilitat per la 45a edició de la Cursa de la Mercè : Servei de Premsa

Afectacions de mobilitat per la 45a edició de la Cursa de la Mercè

15/09/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El proper diumenge, 17 de setembre tindrà lloc la Cursà de la Mercè, una de les curses més emblemàtiques de la ciutat que enguany arriba a la seva 45a edició.

La celebració de la cursa de 10 quilòmetres ocasionarà afectacions de trànsit en superfície als diferents trams per on passarà la prova i als carrers de l’entorn. També comportarà restriccions en l’estacionament de les vies del recorregut i també a causa de les tasques de muntatge i desmuntatge de la mateixa prova.

El tret de sortida es donarà a les 8.30 hores a l’Avinguda Maria i tindrà el següent itinerari: Plaça Espanya (calçada mar)- Avinguda del Paral•lel, de Plaça Espanya al carrer Lleida (calçada mar)- Avinguda del Paral•lel, de Lleida al carrer Calàbria (calçada muntanya en sentit contrari)- Calàbria – Gran Via Corts Catalanes, de Calàbria a Rambla Catalunya (calçada central)- Gran Via Corts Catalanes, de Rambla Catalunya a Passeig de Gràcia (calçada mar)- Gran Via Corts Catalanes, de Passeig de Gràcia a Plaça Tetuán (calçada central)- Plaça Tetuán (calçada Llobregat-mar)-Passeig  Sant Joan (calçada Llobregat)- Passeig Lluís Companys (calçada Besòs en sentit contrari)- Buenaventura Muñoz- Roger de Flor (sentit contrari)- Passeig Pujades, calçada muntanya més quart carril de marxa sentit Besòs (sentit contrari)- Passeig Lluís Companys (andana central)- Ronda Sant Pere- Plaça Urquinaona- Ronda Sant Pere- Plaça Catalunya (calçada muntanya)- Ronda Universitat-Plaça Universitat (costat muntanya de la calçada mar)-Ronda Sant Antoni (calçada Llobregat)-  Sepúlveda- Viladomat- Avinguda Paral•lel, de Viladomat a Lleida (calçada muntanya)- Avinguda Paral•lel, de Lleida a Plaça Espanya (calçada mar en sentit contrari)- Plaça Espanya (calçada mar)- Avinguda Reina Maria Cristina.

L’Avinguda Maria Cristina quedarà tallada al trànsit a partir de les 15 hores de dissabte per muntatge de la cursa. Un cop s’iniciï la prova i a mesura que avanci, s’aniran succeint els diferents talls de trànsit al llarg del recorregut. Allà on la cursa ocupi tota la calçada no podran circular els vehicles. En la resta de casos hi haurà convivència entre vehicles i corredors, sempre adaptada a la necessitats d’aquests últims. Mentre estigui en marxa la prova, la Guàrdia Urbana efectuarà les corresponents desviacions de trànsit per tal de minimitzar l’impacte en la mobilitat de la ciutat.

El trànsit s’anirà reobrint progressivament una vegada els participants vagin completant l’itinerari. No s’obrirà la circulació longitudinal de cap via fins el pas del vehicle que tanca la cursa.

Es prohibeix l’estacionament de vehicles, inclòs motos en vorera:

La Cursa també provocarà diferents afectacions en 34 línies de bus de TMB, que veuran alterat o limitat el recorregut mentre es desenvolupi la prova esportiva. Són les següents: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 46, 47, 54, 55, 59, 63, 65, 67, 79, 120, 121, 141, 150 i les línies del Barcelona Bus Turístic (rutes vermella i blava). Per a més informació, es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.





Paraules clau

afectacions/ Cursa de la Mercè/ Mercè/ Mercè 2023/ mobilitat/