El número d’agents de la Guardia Urbana arriba al seu màxim històric amb més de 3.400 efectius : Servei de Premsa

El número d’agents de la Guardia Urbana arriba al seu màxim històric amb més de 3.400 efectius

26/09/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

  • Aquesta tarda s’ha donat la benvinguda als 132 nous i noves agents de la nova promoció de la Guàrdia Urbana, de les quals més del 36% són dones
  • El cos dels Mossos d’Esquadra destina més de 200 agents de la nova promoció del cos a la ciutat de Barcelona

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte de benvinguda de la nova promoció de la Guàrdia Urbana de Barcelona formada per 132 homes i dones que passaran a formar part del cos de policia barceloní. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, acompanyat pel tinent de l’alcaldia de Seguretat, Prevenció, Convivència i Règim Interior, Albert Batlle, i el Cap de la Guàrdia Urbana, l’Intendent Major, Pedro Velázquez. A l’acte també ha assistit el Director General dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer.

Durant la seva intervenció l’alcalde ha destacat que avui era un gran dia per la ciutat de Barcelona “perquè iniciem una nova etapa per afrontar els reptes de seguretat”. “Al formar part de la Guàrdia urbana heu decidit una forma d’estimar la ciutat. Heu entrat a formar part dels més de 15.000 servidors i servidors públiques de l’Ajuntament”. L’alcalde ha explicat que per part del govern municipal tenen el compromís que disposaran de tots els recursos humans i materials per desenvolupar la seva tasca amb qualitat i eficiència. “I no ho fareu sols. Sou més de 3.400 agents de la Guàrdia Urbana, el major nombre d’efectius de la història del cos de policia de la ciutat” ha destacat Collboni, que ja continuat posant en valor la millora de la coordinació amb la resta de cossos policials que serveixen a la ciutat. En aquest sentit l’alcalde ha destacat els 215 nous i noves agents dels Mossos d’Esquadra que es desplegaran a la ciutat en els propers dies provinents de la última promoció del cos. “Barcelona tindrà desplegats més de 6.500 efectius policials. Una xifra mai assolida fins ara”.

 

Per la seva banda, el tinent de l’alcaldia Albert Batlle ha explicat que la ciutat ha fet una aposta per la seguretat i la convivència. “Hem de ser sensibles a les demandes de la ciutadania i per aquest motiu estem treballant en la revisió i actualització de l’Ordenança de Convivència. El civisme és la relació de la ciutadania amb l’espai públic i hem de ser contundents amb aquells que el malmeten i fan un mal ús”.

Dels 132 agents que s’incorporen el cos de policia barceloní el 36% són dones i el 64% homes, el 57,6% tenen entre 31 i 40 anys i el 23,5% entre 26 i 30 anys. Amb la incorporació d’aquesta promoció el cos de la Guàrdia Urbana disposa d’una una plantilla de 3.403 agents, el màxim històric d’efectius del cos de policia barceloní, dels les quals 584 són dones, el 17,6%, el percentatge més al de la història de la Guàrdia Urbana.

La presència de dones en el cos de la Guàrdia Urbana ha estat una de les prioritats del Govern municipal. L’Ajuntament de Barcelona va ser la primera administració que va introduir la reserva de places per a dones a les seves convocatòries de Guàrdia Urbana, després de la modificació de la Llei de Policies Locals, amb l’objectiu que s’introduís una quota de gènere i a la vegada salvaguardar els principis d’igualtat, mèrit i capacitat en l’accés a la funció pública, com a eina més eficaç per poder equilibrar la presència de gèneres masculí i femení entre la plantilla, actualment molt majoritàriament esbiaixada a favor dels agents homes.

La majoria dels 132 agents començaran la fase de pràctiques a les diferents unitats territorials del cos de policia barceloní acompanyats d’altres agents amb més experiència. Un cop superat un any de servei seran nomenats i nomenades agents del cos de la Guàrdia Urbana de Barcelona com a funcionaris de carrera. Els nous agents es destinaran a fer tasques de proximitat al carrer, enfortint el contacte i l’atenció amb els ciutadans.





Paraules clau

guàrdia urbana/ Guàrdia Urbana de Barcelona/ gub/