Recomanacions de mobilitat per la coincidència del Barça-Sevilla amb el concert de Joaquín Sabina a l’Anella Olímpica : Servei de Premsa

Recomanacions de mobilitat per la coincidència del Barça-Sevilla amb el concert de Joaquín Sabina a l’Anella Olímpica

27/09/2023



Temps estimat de lectura: 5 minuts

Aquest divendres, 29 de setembre, a l’àmbit del Parc de Montjuic coincidiran dos esdeveniments en els quals es preveu una gran afluència de públic. Per una banda, el partit entre el Barça i el Sevilla, que es jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i, per l’altra, el concert de Joaquín Sabina, al Palau Sant Jordi. Ambdós esdeveniments tindran lloc a les 21.00 hores i la seva coincidència comportarà afectacions importants sobre la mobilitat d’aquest àmbit de la ciutat.

Per donar resposta als diferents desplaçaments que es produiran en aquesta àrea i cobrir totes les necessitats de mobilitat, l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb el FC Barcelona i amb la Guàrdia Urbana i BSM, manté el pla de mobilitat acordat amb el club per facilitar els desplaçaments dels seguidors del Barça a l’Estadi Olímpic.

Les mesures per facilitar l’arribada a l’Anella Olímpica, que contempla el pla, també es faran extensibles als espectadors del concert de Joaquín Sabina, donada l’excepcionalitat de la coincidència d’actes del dia 29 de setembre.

Com és habitual durant els dies de partit, a partir de les 16.00 hores començarà el dispositiu per a restringir l’accés en vehicle privat a gran part del Parc de Montjuic. En els punts més propers a l’Estadi Olímpic els vehicles no podran circular i als entorns de l’Anella Olímpica es requerirà d’una acreditació per poder-hi accedir.

La principal recomanació, de cara a aquest divendres i sempre que hi hagin partits del Barça a l’Estadi Olímpic, és que els espectadors que hagin d’assistir a qualsevol dels dos esdeveniments es desplacin prioritàriament a peu, en transport públic o en bicicleta.

 

Desplaçaments a peu

Una de les principals opcions per a arribar fins a l’Anella Olímpica de forma ràpida i fluïda serà a peu des de la plaça d’Espanya. L’itinerari principal serà per l’avinguda Maria Cristina. Amb l’objectiu de facilitar l’accés, les escales mecàniques estaran en funcionament de manera reversible, tant per a l’anada (totes donaran servei en sentit pujada) com per a la tornada (totes donaran servei en sentit baixada). També serà possible arribar a l’Anella Olímpica a peu través del carrer del Foc o per l’àmbit de l’avinguda Miramar, en el cas d’haver utilitzat el funicular.

 

Desplaçaments en transport públic

El transport públic també serà una de les opcions recomanables per a desplaçar-se per la muntanya de Montjuïc aquest divendres. Hi haurà diverses alternatives d’accés:

A banda, es reforcen els serveis de metro o FGC per arribar als entorns de la muntanya: Espanya (L1, L3, L8 i altres línies de FGC); Poble Sec (L3); Paral·lel (L2, L3); Magòria – La Campana (L8 i altres línies de FGC). Concretament, hi haurà més trens en circulació a les línies de metro 1 i 3, les més properes a l’Estadi Olímpic (estació d’Espanya) i es reforça el personal d’atenció, seguretat i neteja a les estacions d’Espanya (L1 i L3), Poble Sec (L3), Paral•lel (L2 i L3) i Foc (L10 S).

En paral·lel, hi haurà el servei habitual dels autobusos regulars de TMB que arriben fins a plaça d’Espanya (D20, D40, H12, H16, V7, 13, 23, 46, 52, 65, 79, 91, 109, 150 i 165) i el passeig de la Zona Franca (H16, V3,  V5, 23, 109 i 125). També es podrà accedir a l’Anella Olímpica amb taxi.

 

Desplaçaments en bicicleta

Una tercera opció serà accedir a l’Anella Olímpica amb bicicleta, utilitzant els actuals itineraris en calçada. Els ciclistes podran accedir a la muntanya sense restriccions fins al perímetre de seguretat.

 

Desplaçaments en vehicle privat

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat diverses zones d’aparcament per a 3.500 motos en els àmbits propers a l’estadi, que estan situades a l’entorn del carrer de Font i Quer, Can Valero, Tarongers i el passeig del Migdia. D’aquesta manera les motos podran accedir a aquestes zones d’aparcament sense necessitat de disposar d’acreditació i fins que es completi l’aforament.

Aquelles persones que es vulguin desplaçar en vehicle privat pel Parc de Montjuïc hauran de tenir en compte que a partir de les 16.00 hores l’accés en cotxe estarà limitat i, per tant, no serà el mitjà de transport més recomanable per moure’s per aquest àmbit. L’accés a la zona més propera a l’Estadi Olímpic estarà restringit i per desplaçar-se per l’àmbit més proper a l’Anella Olímpica es requerirà d’una acreditació.

Les persones que vagin al Palau Sant Jordi en cotxe només podran accedir i aparcar en àrees especialment habilitades sempre i quan hagin fet una reserva prèvia d’espai. Aquestes reserves són limitades i fins a finalitzar existències, i s’han fet telemàticament a través de l’enllaç que han rebut juntament amb la seva entrada al concert. Tenen un cost únic en concepte de despeses de gestió i serà l’acreditació que hauran de mostrar a l’entrada de la zona d’estacionament que els hagi estat assignada. Aquest dispositiu només s’activarà els dies de coincidència d’actes.

A més d’aquestes places, les persones que assisteixin al concert del Palau Sant Jordi també podran fer ús de l’aparcament de Fira 2 amb una tarifa base que els permetrà deixar-hi el cotxe fins a dues hores abans de l’esdeveniment i fins a les 23.59 hores d’aquell mateix dia. Des d’allà, podran pujar a Montjuïc de manera gratuïta amb el servei d’autobús llançadora que s’ha habilitat en aquest dispositiu de mobilitat.





Paraules clau

anella olímpica/ Barça-Sevilla/ Joaquín Sabina/ mobilitat/