Arrenca la Tardor Solidària de Sant Andreu amb dos mesos d’exposicions, tallers, concerts i teatre : Servei de Premsa

Arrenca la Tardor Solidària de Sant Andreu amb dos mesos d’exposicions, tallers, concerts i teatre

30/09/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Sant Andreu engegarà aquest dissabte la Tardor Solidària, que se celebrarà entre els mesos d’octubre i novembre, i programarà en diferents espais del districte exposicions, concerts, teatre, contacontes, sessions de cinema, xerrades i tallers. Enguany, estarà centrat en el dret a l’educació i en com afrontar les mesures necessàries per evitar les vulneracions en l’accés a aquest dret.

El cicle s’inicia aquest dissabte 30 de setembre a la Torre de La Sagrera amb una xerrada i visita guiada de l’exposició “Más Retina: Educació, un dret fonamental”. En aquesta mostra, el col·lectiu fotogràfic Más Retina ens acosta a tres contextos socials en què l’accés a l’educació és molt difícil o, fins i tot, impossible: infants sirians refugiats al Líban, infants de la Kenya rural i infants excombatents de les FARC a Colòmbia. Aquest acte comptarà amb intèrpret en llengua de signes i equip d’emissores de freqüència modulada en préstec.

 


Destaquen també les exposicions “Les cares del tràfic de persones”, al Centre Cívic La Sagrera, “La revolució pedagògica de Ferrer i Guàrdia”, al Centre Cívic Can Clariana Cultural i “Educació del passat, del futur, d’aquí i d’allà” al Centre Cívic Baró de Viver.

La Tardor Solidària inclou xerrades sobre l’art en l’àmbit educatiu, sobre la igualtat d’oportunitats educatives, sobre la cultura popular o sobre l’educació ambiental, entre altres temes. A més, està prevista el 17 d’octubre una taula rodona a la Torre de la Sagrera per fer memòria sobre les reivindicacions històriques per aconseguir escoles públiques i de qualitat a Sant Andreu. La Tardor Solidària, que inclou activitats per a tots els públics, clourà dissabte 4 de novembre amb el concert a la plaça de la Trinitat Vella del grup La Cantina.

Una societat plenament alfabetitzada reflecteix l’assoliment de les polítiques de benestar,  mentre que una societat amb deficiències educatives entre la població mostra la feblesa de l’Estat com a garant d’aquest mateix benestar. A partir d’aquí, la Tardor Solidària reflexiona enguany per conscienciar sobre les múltiples realitats i afrontar les mesures que han estat o seran efectives per canviar les vulneracions en l’accés a aquest dret.

Programa de la Tardor Solidària 2023





Paraules clau

Districte de Sant Andreu/ Sant Andreu/ solidaritat/ Tardor Solidària/ Tardor Solidària de Sant Andreu/