El Consell Assessor de la Gent Gran presenta el seu manifest per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans : Servei de Premsa

El Consell Assessor de la Gent Gran presenta el seu manifest per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans

02/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Aquest matí, el regidor d’Educació i Promoció de les Persones Grans, Lluís Rabell, ha rebut a un grup de representants del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG) que han realitzat, a la plaça de Sant Jaume, la lectura del manifest que han elaborat per commemorar el Dia Internacional de les Persones Grans, que se celebra el dia 1 d’octubre des de l’any 1990, quan l’Assemblea General de les Nacions Unides el va marcar al calendari.

 

 

 

Aquest manifest, el qual coincideix amb el lema que les Nacions Unides han triat per celebrar el Dia Internacional de les Persones Grans: “Complir les promeses de la Declaració Universal dels Drets Humans per a la gent gran: entre totes les generacions”, reivindica els drets de les persones grans presents i futures i un compromís per part de tots els agents de la ciutat per avançar conjuntament cap a una ciutat més amigable amb aquest grup d’edat.

El regidor ha volgut reconèixer el paper de les persones grans en la ciutat: “no són només un deure o una responsabilitat per la ciutat, sinó que són un actiu i un potencial transformador enorme. Els reconeixem una força activa i un valor inqüestionable per la transformació i l’avenç de Barcelona”. En aquest sentit, ha continuat: “recollim la proposta del Consell Assessor de la Gent Gran per treballar en aquest compromís de ciutat, per fer de Barcelona una ciutat amiga per a les persones grans”.

A més, el document destaca les millores en la mobilitat, un dels àmbits on el Consell Assessor de la Gent Gran hi treballa des de fa temps. La col·laboració amb els agents implicats ha contribuït a l’objectiu de disposar d’un transport públic i espai públic pensant amb i per les persones grans. També reivindica un disseny de la ciutat per a tothom, tant dels entorns físics com dels virtuals, i garantir la participació de les persones grans en totes les fases de les polítiques i actuacions que els hi afecta.

Els representants del CAGG han realitzat la lectura pública del manifest davant l’edifici de l’Ajuntament després d’un breu recorregut per la ciutat, des de la plaça Urquinaona fins a la plaça de Sant Jaume, en l’autobús Chausson Urbas 59, un vehicle històric que ha proporcionat la Fundació TMB, i que ha estat vinilat especialment per l’ocasió.

 

Manifest del Consell Assessor de la Gent Gran





Paraules clau

Consell Assessor de la Gent Gran/ manifest/ persones grans/