Barcelona actua en nou espais verds en el marc del Pla Endreça de millora de l’espai públic : Servei de Premsa

Barcelona actua en nou espais verds en el marc del Pla Endreça de millora de l’espai públic

07/10/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona inicia aquesta tardor les obres de renovació o millora de nou espais verds de la ciutat. Es tracta de diferents actuacions en cinc districtes que s’emmarquen en el Pla Endreça municipal de millora de l’espai públic. Aquestes intervencions responen a la voluntat de renovar els espais verds de diferents barris perquè tinguin millors zones d’estada i de més qualitat. El pressupost per aquestes millores és de 3,8 milions d’euros.

Al Districte de l’Eixample es realitza l’adequació de de dos interiors d’illa seguint el compromís del Govern municipal de revitalitzar els interiors d’illa existents i d’impulsar la recuperació de nous espais verds d’estada en interiors d’illa de l’Eixample.

Aquestes dies ja s’han iniciat les obres dels jardins d’Elena Maseras. En aquest àmbit es millora la vegetació i s’hi instal·la xarxa de reg automàtic. A més també es milloren elements del mobiliari, els paviments i el drenatge. Les obres tenen un cost de 120.000 euros i es preveu que durin uns dos mesos.

A finals de novembre també s’iniciaran les actuacions als Jardins de Cèsar Martinell, una millora molt reivindicada pel veïnat i la comunitat escolar. En aquest interior d’illa es millorarà la vegetació i s’hi instal·larà xarxa de reg per fer-ne un bon manteniment. A més també es millorarà la visibilitat i la seguretat de l’espai. La intervenció compta amb un pressupost de 388.157 euros.

Al Districte de Sants-Montjuïc es farà una intervenció de millora i adequació de l’àrea sud del Parc de l’Espanya Industrial, just al límit dels barris de Sants i Hostafrancs. El projecte de millora compta amb un pressupost de 969.979 euros i es preveu que les obres durin uns 7 mesos. L’objectiu en aquest cas és la reconfiguració dels diferents espais del parc: espais d’estada, de circulació, de vianants, d’activitats, etc. perquè cadascun s’usi de forma adequada. Per aquest motiu s’introduiran elements de mobiliari adequats a cada espai i el tipus d’usuari. Pel que fa al verd, s’incorporaran algunes espècies arbustives de tipus mediterrani.

Els Jardins de Mercè Rodoreda, situats al districte de Sarrià – Sant Gervasi, renoven elements de mobiliari com els passamans de les baranes, les papereres, els bancs, la senyalització i l’enllumenat. A més, també es farà una àrea de joc infantil nova i també una nova àrea d’esbarjo de gossos. Les obres tindran una durada de 5 mesos amb un pressupost de 709.089 euros.

Als Jardins de Can Fabra, al Districte de Sant Andreu, s’ha previst, d’una banda, la renovació de la zona de joc infantil i, de l’altra, diferents actuacions en el verd. Es milloraran els parterres, es podarà i es retiraran 6 pollancres. Aquestes actuacions de millora s’iniciaran a mitjans d’octubre i tindran una durada de 4 mesos amb un pressupost de 529.133 euros.

Al districte de Sant Martí es faran dues actuacions en parcs. La primera al Parc del Clot, on ja s’han iniciat les obres i es preveu que finalitzin el mes de desembre. En aquest àmbit es renova la instal·lació de reg, es millora el paviment, les papereres i la senyalització. El pressupost és de 328.665 euros.

Als Jardins de Can Miralletes, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, s’hi fa una actuació molt reivindicada pel veïnat. Es canvien els bancs i es milloren les superfícies amb pendent i els parterres i, a més, es canvia part de la xarxa de reg. També s’intervé en la millora dels embornals, de part de la vegetació i es canvien els elements de joc de l’àrea de joc infantil per a infants menors de cinc anys. El pressupost per aquesta obra és de 484.031 euros.

Finalment també es faran millores als espais exteriors de les granges de Can Cadena, al barri de Sant Martí de Provençals, districte de Sant Martí i de Can mestres, al barri la Marina de Port, al districte de Sants-Montjuïc. El cost de les actuacions en aquests àmbits és de 310.402 euros. Mentre que a Can Cadena es milloraran els lavabos públics del recinte, a Can Mestres s’hi posa nou arbrat i reg, es milloraran les connexions d’aigua i es canviaran els abeuradors de la zona exterior.





Paraules clau

espais verds/ Pla Endreça municipal/