Collboni participa en l’acte de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental : Servei de Premsa

Collboni participa en l’acte de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental

10/10/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’Alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat aquesta tarda en l’acte de commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental organitzat per Salut Mental Catalunya. L’acte ha tingut lloc a El Born Centre de Cultura i Memòria i ha comptat també amb la intervenció del conseller del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Manel Balcells; del conseller del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano; i de la presidenta de Salut Mental Catalunya, Mercè Torrentallé. Per part del consistori, també ha assistit la regidora de Salut, Estratègia contra la Soledat i Persones amb Discapacitat, Marta Villanueva.

 

 

El 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental i, engany, sota el lema “Salut mental, dret humà universal” vol recordar un dels grans reptes que afronta la salut mental: assolir un model d’atenció comunitària que incorpori la perspectiva de drets en tots els seus àmbits.

Durant l’acte, s’ha dut a terme la lectura del manifest, que ha posat en relleu la preocupació vers els discursos d’odi i discriminació cap a colꞏlectius vulnerabilitzats, i ha subratllat la necessitat de la defensa de drets des d’una mirada interseccional.

En aquest sentit, cal recordar que l’any 2016 Barcelona va ser pionera i va llançar el seu primer Pla de Salut Mental esdevenint una de les ciutats capdavanteres a l’hora de definir polítiques públiques de salut mental per a la seva ciutadania. Una estratègia compartida de ciutat entre les institucions i les entitats socials per desenvolupar accions de prevenció, millora i cura de la salut mental.





Paraules clau

Dia Mundial de la Salut Mental/ salut mental/