El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona participa en el Routes World a Istanbul per impulsar el tràfic aeri intercontinental : Servei de Premsa

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona participa en el Routes World a Istanbul per impulsar el tràfic aeri intercontinental

14/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA) participarà en la 28a edició del Routes World amb l’objectiu de teixir contactes i contribuir a la recuperació del tràfic aeri intercontinental de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona – El Prat. L’esdeveniment, que tindrà lloc del 15 al 17 d’octubre a la ciutat d’Istanbul, és un dels principals punts de trobada que reuneix en un mateix espai companyies aèries, aeroports i altres organitzacions i empreses interessades en l’àmbit aeroportuari per debatre sobre les futures rutes aèries mundials.

L’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona – El Prat va tancar el 2022 amb xifres positives que evidencien una ràpida recuperació. Aquesta normalització aèria també s’està traduint aquest 2023 amb la recuperació de la connectivitat aèria amb la Xina. A dia d’avui, el mercat asiàtic, un dels més estratègics per Barcelona, ja ha recuperat la connexió amb dues rutes, Beijing i Shenzen.

Amb la xarxa europea totalment restablerta en nombre destinacions, el CDRA afronta ara el repte de recuperar totalment el mercat intercontinental i posar en marxa noves destinacions. En aquest sentit, les institucions que integren l’ens estan unint esforços per donar suport a la tornada de les companyies aèries i intentar explorar oportunitats personalitzades com la càrrega aèria i noves rutes ad-hoc.

Per aquest motiu, la delegació del CDRA continuarà tenint estand propi, com en edicions anteriors, el qual comptarà amb la presència dels seus quatre membres: Generalitat de Catalunya / Aeroports de Catalunya, Aena, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, així com l’Agència Catalana de Turisme i Turisme de Barcelona.

 

Una agenda de reunions per restablir i obrir connexions amb el mercat asiàtic i incrementar freqüències i destinacions amb el nord-americà i llatinoamericà

El programa de treball del CDRA al Routes World 2023 preveu una agenda de reunions amb companyies aèries i aeroports, per tal de continuar impulsant la recuperació aèria, ja sigui incrementant freqüències en rutes existents amb alta demanda o atraient noves rutes, tal estableix l’últim Pla Estratègic del CDRA 2021-2024.

Actualment, un dels grans objectius del CDRA és recuperar la connectivitat d’alt impacte, que correspon a les destinacions que són centres mundials claus per motius econòmics, culturals, turístics, de negoci i d’alt impacte social. Una recuperació que passa no només per tenir connexió directa, sinó també per recuperar les companyies i freqüències setmanals prèvies a la pandèmia.





Paraules clau

impulsar/ tràfic aeri intercontinental/