S’inicien els treballs per implantar un nou tram de carril bici al carrer de Santa Fe de Nou Mèxic, al districte de Sarrià-Sant Gervasi : Servei de Premsa

S’inicien els treballs per implantar un nou tram de carril bici al carrer de Santa Fe de Nou Mèxic, al districte de Sarrià-Sant Gervasi

16/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Avui s’han iniciat els treballs per implantar un nou tram de carril bici al carrer de Santa Fe de Nou Mèxic, entre el carrer del doctor Fleming i el carrer de Ganduxer, al districte de Sarrià-Sant Gervasi.

Aquesta infraestructura ciclista serà unidireccional i discorrerà en sentit Besòs. Estarà situada a la banda esquerra de la circulació (banda muntanya). El nou itinerari ciclista permetrà circular des del carril bici de Doctor Fleming fins al carril bici de Ganduxer, millorant les connexions ciclistes en aquest àmbit de la ciutat.

Els primers treballs que es faran, entre d’altres, comportaran l’execució de les canalitzacions per a semàfors, a la cruïlla dels carrers del doctor Fleming i de Santa Fe de Nou Mèxic. Tot seguit es farà el condicionament dels embornals, el fresat i aglomerat del paviment de tot el tram del carrer i, finalment, treballs de pintura.

La implantació del carril bici suposarà allargar la illeta existent a la banda muntanya de la cruïlla entre els carrers del Santa Fe de Nou Mèxic i Doctor Fleming. Aquests treballs comportaran l’ocupació parcial del carril bici actual al carrer del doctor Fleming i l’ocupació del carril esquerre de circulació.

Fins al 5 de novembre es treballarà també en la renovació de reixes d’embornal, provocant afectacions puntuals. Per últim, entre el 6 i el 8 de novembre es duran a terme els treballs d’aglomerat i pintura que es realitzaran per meitats, deixant sempre un carril de circulació habilitat.

L’Ajuntament de Barcelona avança cap a una mobilitat més sostenible, més saludable i més segura. En línia amb els objectius marcats pel Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2024, el Govern municipal aposta per potenciar els desplaçaments a peu, en transport públic i en bicicleta. L’ampliació i millora de la xarxa ciclista a la ciutat forma part del conjunt de mesures per fomentar la mobilitat ciclista a la ciutat.





Paraules clau

carril bici/ Sarrià-Sant Gervasi/