Xefs de nou restaurants de Barcelona amb estrella Michelin cuinaran a la gala de presentació de la nova Guia Michelin 2024 : Servei de Premsa

Xefs de nou restaurants de Barcelona amb estrella Michelin cuinaran a la gala de presentació de la nova Guia Michelin 2024

18/10/2023



Temps estimat de lectura: 6 minuts

 

Xefs de nou restaurants de Barcelona amb estrella Michelin seran els encarregats de cuinar a la gala de presentació de la Guia Michelin España 2024 que se celebrarà a la ciutat el proper 28 de novembre. Els seus noms s’han donat a conèixer aquest dimecres en un acte al mercat de Sants, un dels mercats municipals on es desenvoluparan una sèrie de sessions de gastronomia o showcookings presencials i obertes al públic en què cuiners i cuineres de restaurants reconeguts amb estrella Michelin mostraran l’aportació que fan els mercats municipals a l’alta gastronomia.

 

 

Aquestes sessions de gastronomia, nou en total i que se celebraran entre els dies 20 d’octubre i el 6 de novembre, són una iniciativa produïda per l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci de Turisme de Barcelona, en el marc de l’acord assolit amb l’organització de la Guia Michelin. Les nou sessions tenen l’objectiu de divulgar l’excel·lència gastronòmica de Barcelona de manera presencial a diferents punts descentralitzats de la ciutat, a les quals es podrà assistir amb reserva prèvia o bé seguir en streaming tant la ciutadania en general com restauradors de la ciutat, representants d’entitats vinculades al sector i al territori i estudiants d’hosteleria. D’aquesta manera, es posaran de relleu valors com l’experimentació, la innovació i el treball amb el producte de proximitat, mentre que la ciutat de Barcelona i més concretament els mercats municipals aproparan al conjunt de la ciutadania la coneguda com a alta gastronomia. En aquest sentit, cal tenir en compte que seran les mateixes parades dels mercats municipals les que facilitaran els ingredients per a cuinar tant als showcookings com a la Gala Michelin que se celebrarà a finals de novembre.

Els diferents mercats i indrets en què es podran veure aquests nou showcookings diferents són:

 

Gala Michelin i xefs seleccionats

La Gala Michelin, que tindrà com a mestre de cerimònies Andreu Buenafuente, comptarà igualment amb un equip de xefs provinents de nou restaurants diferents de la ciutat amb estrelles Michelin. La seva participació posarà de manifest la qualitat, la diversitat i la identitat de la cuina de la capital catalana i la riquesa gastronòmica de Catalunya. En aquesta ocasió, a banda de buscar una presència de la major varietat de tipus de cuina, s’ha optat per alguns dels restaurants amb més projecció internacional de Barcelona. Igualment,  s’han tingut en compte la història de la cuina i del moment d’esplendor que viu la ciutat, així com la singularitat i història d’algunes cases llegendàries, com és el cas de Via Veneto, que per si sola es considera un valor a protegir i la història del qual va lligada a la de la ciutat.

L’equip gastronòmic estarà coordinat pels cuiners Jordi Cruz, els germans Torres i Paolo Casagrande, i comptarà amb la participació dels següents xefs:

D’aquesta manera, Barcelona pren el relleu de Castella-la Manxa en una nova edició que se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Barcelona, de fet, és la ciutat espanyola que compta amb més estrelles Michelin, amb un total de 35 estrelles que pertanyen a 24 restaurants diferents, a més dels 70 restaurants que apareixen amb diferents distincions a l’edició de la Guia Michelin Espanya i Portugal del 2023. En concret són tres restaurants amb tres estrelles, cinc restaurants amb dues estrelles, 16 amb una estrella, un amb Estrella Verda, 8 amb distinció Bib Gourmand i 43 restaurants recomanats.

Pels organitzadors, la ciutat de Barcelona reuneix els requisits idonis per acollir un esdeveniment com la gala de presentació de la nova Guia Michelin. Han valorat especialment l’esperit emprenedor i de projecció que es manifesta a les arts, al pensament, a l’arquitectura local, i per descomptat també a la gastronomia. Reconeguda com una ciutat global per la seva importància cultural, financera, comercial i turística, ha estat escenari de diversos esdeveniments internacionals que han contribuït a consolidar-la, desenvolupar-la i donar-hi projecció mundial.

La cita de la Gala Michelin forma part de l’estratègia per posicionar Barcelona com a destinació de referència en excel·lència gastronòmica i dinamitzar el sector de la restauració destacant valors al voltant de l’alta gastronomia com són la innovació, el talent i la creativitat.

 

Debat de la Gala: “El vi és Gastronomia”

Com a part del programa d’activitats prèvies a la cerimònia, a banda del programa ‘El teu mercat té una estrella’ el proper 13 de novembre està prevista una nova edició del debat de la Gala Michelin, que tindrà lloc a La Pedrera – Casa Milà, un dels edificis més emblemàtics de la ciutat i que aquest any celebra el seu 200 aniversari. En aquest cas, i amb el lema ‘El vi és gastronomia’, la periodista especialitzada en vins i Premi Nacional de Gastronomia 2023 a la Comunicació Gastronòmica, Amaya Cervera, moderarà una trobada dedicada al paper rellevant del vi al món de la gastronomia i la seva importància a l’hora d’oferir una experiència gastronòmica completa.

Al debat prendran part convidats i convidades d’excepció, cadascuna d’aquestes persones en el seu àmbit d’experiència, ja sigui professional, tècnic, acadèmic o divulgatiu. Tots elles aportaran la seva visió i opinió, amb un focus centrat en la unió entre el vi i la gastronomia. En són exemples destacats el de Luis Gutiérrez, l’únic tastador espanyol de l’equip de Robert Parker i de la seva prestigiosa revista The Wine Advocate i responsable d’Espanya, Xile, Argentina i la regió del Jura a França; Quim Vila, propietari i director de la botiga especialitzada Vila Viniteca; Cristina Díaz, sommelier del restaurant Maralba (dues estrelles Michelin) i Premi Nacional de Gastronomia 2022; Audry Doré, sommelier i cap de sommeliers del restaurant El Celler de Can Roca (tres estrelles Michelin i Estrella Verde); Ricardo Pérez Palacios, enòleg i director del celler Descendents de J.Palacios; Sara Pérez, enòloga del celler Mas Martinet al Priorat; Ferran Centelles, ex sommelier d’El Bulli, escriptor i formador; i Ignacio Villalgordo, directiu d’Oracle i un apassionat del món del vi, que aportarà el punt de vista del consumidor.

 

Campanya de comunicació: BCN ADN Excel·lència

La Guia Michelin arrencarà l’endemà de la gala la seva campanya de comunicació específica amb l’objectiu de donar visibilitat mundial a la ciutat de Barcelona com a destinació gastronòmica d’excel·lència. Amb la campanya, la Guia Michelin vol anar molt més enllà dels edificis emblemàtics i els mercats municipals, centrant-se en la riquesa de la seva gent, les seves passions, els seus èxits i, en definitiva, del batec col·lectiu que atorga autenticitat a Barcelona. Tot plegat vol posar en valor que, quan es tracta d’excel·lència, no hi ha fronteres.

La campanya funcionarà en cadena i començarà amb alguns dels xefs més rellevants del panorama barceloní, estenent-se tot seguit a d’altres personalitats importants que per aquests xefs representin l’ADN d’excel·lència que defineix la ciutat de Barcelona mitjançant qualsevol disciplina, ja sigui l’esport, la medicina, la música, el cinema o la comunicació, entre d’altres. En paral·lel, es convidarà al gran públic a formar part d’aquesta gran cadena d’ADN nomenant les seves persones rellevants de la ciutat, siguin o no conegudes. Entre totes les persones que ajudin a conformar aquesta cadena se sortejaran experiències gastronòmiques en restaurants de la Guia i una entrada doble per viure en directe la presentació de la Gala Michelin España 2024.





Paraules clau

gastronomia/ Guia MICHELIN/ Guia Michelin 2024/