Barcelona commemora el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama : Servei de Premsa

Barcelona commemora el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama

19/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona ha commemorat aquest dijous 19 el Dia Internacional de la Lluita contra el Càncer de Mama amb la il·luminació de color rosa de la façana de l’Ajuntament, per donar visibilitat a aquesta malaltia i suport a les persones afectades.

Prèviament, la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, s’ha reunit al consistori amb vuit entitats de la ciutat que lluiten contra aquesta malaltia: l’AECC, Oncolliga, FECEC, Endavant Chicas, Mujeres por la justícia social, PICAM Banc de Perruques, INVI Càncer mama masculí i AECMM.

Villanueva ha agraït l’esforç i dedicació de les entitats en la lluita contra aquest tipus de càncer, i ha recordat la importància “de seguir fent costat a les persones que s’enfronten a la malaltia i dotant de mitjans als professionals que treballen pel seu benestar”. “El Govern municipal té entre les seves prioritats garantir l’accés a la salut i la millora de les condicions de vida de les persones de la nostra ciutat. Per aconseguir-ho continuarem treballant en equip, en coordinació amb els professionals sanitaris i les entitats, recolzant-nos mútuament i sumant totes les nostres capacitats” ha afegit.

El càncer de mama és el càncer més freqüent entre les dones d’occident, però si es diagnostica en estadis inicials presenta unes taxes de supervivència molt elevades. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), col·labora intensament amb el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama que convida a les dones d’entre 50 i 69 anys a realitzar-se un control mamogràfic biennal.

L’ASPB gestiona l’oficina tècnica del programa i és responsable de la coordinació dels hospitals que el duen a terme, així com de les tasques de comunicació, seguiment i avaluació. En el període comprés entre 2012 i 2021 els hospitals que participen en el programa (Hospital del Mar, Hospital de l’Esperança, Hospital de la Vall d’Hebron, Hospital Clínic, Hospital de la Sta. Creu i St. Pau) han enviat un total de 868.343 citacions. A més, l’Ajuntament manté una col·laboració estreta amb les entitats especialitzades en aquesta malaltia, que fan una feina fonamental en l’acompanyament de les persones que la pateixen i de les seves famílies.





Paraules clau

Dia Internacional de la lluita contra el càncer de mama/