L’Ajuntament convoca el primer concurs de dibuix de les Persones Grans de Barcelona : Servei de Premsa

L’Ajuntament convoca el primer concurs de dibuix de les Persones Grans de Barcelona

22/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat el primer concurs de dibuix de les persones grans de la ciutat. S’adreça a persones de 60 anys o més empadronades al municipi i el tema que es proposa és “el meu barri”. Les persones participants poden escollir la tècnica: pintura, cera, llapis, retolador, aquarel·la, el que considerin. I poden prensentar fins a dues il·lustracions, que hauran de ser originals i inèdites. El termini de lliurament de les obres s’acaba el dia 31 d’octubre, i el lliurament l’hauran de fer en algun dels casals de la xarxa municipal de casals de persones grans de la ciutat.

Aquest primer concurs de dibuix l’organitza el departament de Promoció de les Persones Grans de l’Ajuntament amb la finalitat de fomentar la creativitat cultural i lúdica de les persones de 60 o més anys. També es vol afavorir l’entreteniment i la implicació de les persones participants. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en el pla “Barcelona ciutat amigable amb les persones grans”, un projecte que entén aquesta etapa vital com una oportunitat per al creixement i el desenvolupament personal.

En aquest sentit, el regidor d’Educació i Persones Grans, Lluís Rabell, ha remarcat que “aquesta primera edició del concurs de dibuix per les persones grans és una excel·lent oportunitat per fomentar la creativitat lúdica i cultural accessible de totes aquelles persones a partir de 60 anys”. Rabell assegura també que “les persones grans són una part activa i de ple dret de la societat amb ganes de continuar construint el futur de la ciutat, i de participar del dinamisme de la ciutat”. “Així doncs – ha insistit el regidor- aquest concurs és una oportunitat per l’empoderament i desenvolupament personal”.

Entre les obres que es presentin, un jurat qualificador en triarà un total de 13. Una per cadascun dels districtes més unes altres 3 que seran escollides en l’àmbit de tota la ciutat. Totes 13 obres formaran part i il·lustraran el calendari de 2024 que editarà el departament de Promoció de Persones Grans. Aquest departament donarà a conèixer el nom de les persones guanyadores el dia 10 de novembre de 2023 a la web de persones grans.

 

https://ajuntament.barcelona.cat/personesgrans





Paraules clau

persones grans/