Comencen les obres de creació d’una nova placeta i un refugi de biodiversitat al carrer Marina 122 : Servei de Premsa

Comencen les obres de creació d’una nova placeta i un refugi de biodiversitat al carrer Marina 122

24/10/2023Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona inicia demà les obres de creació d’una nova plaça al solar del carrer de la Marina, 122, a l’Eixample. Es tracta d’un espai al barri del Fort Pienc que s’ha alliberat aquest estiu, un cop s’ha completat l’enderroc de l’edifici que havia estat magatzem de l’antiga Casa Gay. La deconstrucció d’aquesta finca afectada va posar al descobert una abundant vegetació preexistent en aquest indret.

L’actuació que comença ara inclou la urbanització d’aquesta zona d’estada, que en total tindrà uns 180m2, amb la col·locació de nou mobiliari urbà, la instal·lació d’enllumenat i la creació d’un nou parterre amb plantació d’arbrat.

En paral·lel també es farà la recuperació de la vegetació del nou Refugi de Biodiversitat que gestionarà Parcs i Jardins i que ha de servir per preservar el patrimoni natural existent i afavorir la biodiversitat de l’entorn. Un Refugi de la Biodiversitat és un espai de creació humana, d’accés limitat, que potencia la presència d’espècies vegetals amb flors i fruits i que, en el seu conjunt, esdevé un espai per al refugi, l’alimentació i la nidificació de diversos animals com papallones i altres pol·linitzadors, rèptils, aus i mamífers. Aquests refugis formen una xarxa verda connectada que facilita el moviment de la biodiversitat per la trama urbana.

Els treballs previstos preveuen l’execució d’una rampa per facilitar l’accés al personal de manteniment al Refugi, que no estarà obert al públic.

Està previst que les obres de rehabilitació i condicionament d’aquest espai finalitzin al desembre.

 

 

Racó que s’urbanitzarà com a nova placeta o espai d’estada amb vistes al refugi de biodiversitat.
 

 

Descarregar imatges (ZIP)

Paraules clau

Marina 122/