Barcelona commemora el Dia Internacional de les Cures i el Suport : Servei de Premsa

Barcelona commemora el Dia Internacional de les Cures i el Suport

26/10/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Divendres 27 d’octubre, a les 17.00 hores, a la sala d’actes del Palau de la Virreina (La Rambla, 99), la regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat, Marta Villanueva, participa en l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Cures i el Suport sota el lema ‘Barcelona amb les persones que cuiden’.

A l’acte també hi participarà l’assessor en Discapacitat i Drets Humans de l’Oficina de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Drets Humans i assessor tècnic de la resolució d’aprovació del Dia Internacional de les Cures i el Suport, Facundo Chávez Penillas, qui explicarà com s’ha impulsat la commemoració internacional d’aquest dia i per què és tan rellevant. La jornada estarà conduïda per la presidenta de l’Associació Catalana d’Hemofília i portaveu de la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores, Otília Ragull Ruiz.

En acabar els parlament es visionarà la pel·lícula “La boda de Rosa”, de la directora Icíar Bollaín, un film que recorda la importància del respecte propi; de la comunicació i del fet que la dedicació als altres comença amb la cura i l’amor a un mateix.

Des de fa uns anys l’Ajuntament ja disposa de l’Espai Barcelona Cuida, un servei innovador i pioner d’informació, orientació i assessorament adreçat a les persones cuidadores familiars i treballadores de la llar i les cures,  i també de la Targeta Cuidadora que els dóna accés gratuït a determinats recursos.

L’Ajuntament també vol aprofitar aquest dia per renovar el seu compromís amb l’atenció a les persones cuidadores, amb la defensa dels seus drets i la dignificació de la seva labor social.





Paraules clau

Dia Internacional de les Cures i el Suport/