L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta

01/11/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

Davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades, l’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d’Emergències Municipal per mal estat de la mar en fase d’alerta a les 15:20 hores.

Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar, quan es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar, esdevenint un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari.

Com a conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmentin la precaució i evitin accedir a les platges. Així mateix es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones.





Paraules clau

Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar/