Raquel Gil participa a la inauguració del Gastronomic Forum Barcelona 2023 : Servei de Premsa

Raquel Gil participa a la inauguració del Gastronomic Forum Barcelona 2023

03/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns, 6 de novembre, a les 12:00 hores (Palau nº 8 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona), la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Raquel Gil, participa a la inauguració del Gastronòmic Forum Barcelona. També hi participen el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, David Mascort, i el president de Fira de Barcelona, Pau Relats, entre d’altres autoritats.

El Gastronòmic Fòrum Barcelona tindrà lloc del 6 al 8 de novembre, un saló on més de 350 empreses expositores, un 20% més que a la darrera edició, reflecteixen el compromís del món de la gastronomia per la sostenibilitat, la protecció de la biodiversitat i l’impuls a la transformació social. Per això, bona part dels més de cent cuiners i cuineres participants presentaran les seves iniciatives vinculades a l’ús de productes autòctons, la recuperació de mètodes d’elaboració tradicionals i la lluita contra el malbaratament alimentari, entre altres temes d’actualitat.

L’Aula del Mercat Metropolità impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Mercabarna, acollirà 14 expositors de productors i productores ecològiques i de proximitat que integren el mercat metropolità. També, un ampli repertori d’activitats, en les que hi participaran cuineres i cuiners de prestigi, ramaderes, professionals de la pagesia o pescadores, que cuinaran en directe i debatran sobre el present i el futur de la gastronomia sostenible i la biodiversitat.

Entre altres professionals de la restauració, participaran en Xavier Pellicer, la Laura Veraguas, Paolo Casagrande i Joan Capilla, i entitats com La Platjeta, la Fundació Cuina Justa i l’Associació Mescladís, entre molts d’altres. Tot en col·laboració amb Slow Food Barcelona i OCAS, l’Oficina Conjunta d’Alimentació Sostenible.





Paraules clau

comerç/ Fira de Barcelona/ Gastronomic Forum Barcelona 2023/ mercats/ restauració/