El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants promou el foment del respecte i l’acceptació de la diversitat : Servei de Premsa

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants promou el foment del respecte i l’acceptació de la diversitat

05/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Avui es posa en marxa la nova edició del Cicle de Cinema i Drets dels Infants que, sota el lema “La infància creix a Barcelona”, vol reivindicar el dret a ser un mateix o mateixa. L’objectiu és reforçar l’autoestima d’aquells infants que se senten poc reconeguts o fins i tot menystinguts, amb el foment del respecte i l’acceptació de la diversitat. El cicle s’inicia amb una sessió presencial del Cinema en Família i s’allargarà fins al diumenge 26 de novembre.

 

 

 

Per al comissionat d’Infància, Joventut i LGTBI, Javier Rodríguez, “iniciatives com aquesta ens permeten fer accessible el cinema amb un missatge de fons. Apostem per la promoció dels valors a l’entreteniment destinat a la infància i l’adolescència.”

En aquest sentit, la ciutat de Barcelona garanteix la lluita contra qualsevol tipus de discriminació, i aposta pel desenvolupament lliure i saludable de tot infants. Per aquest motiu, el cicle s’ha planificat amb la finalitat de reflexionar sobre el dret de la infància a viure en pau.

Les pel·lícules seleccionades en aquesta edició reflecteixen diferents drets dels infants com el dret a sentir-se acceptats sense cap tipus de discriminació; la llibertat d’expressió; a viure en pau; a desenvolupar-se amb plenitud; a ser respectats i a trobar el seu lloc on sentir-se acceptats.

En l’edició d’enguany, que comença el dia 5 i finalitza el diumenge 26 de novembre, totes les  sessions adreçades als centres educatius, a les famílies, al lleure educatiu i l’adreçada al públic adolescent es realitzaran des dels Cinemes Girona. La programació és gratuïta fins a completar l’aforament de la sala. Totes les pel·lícules disposen d’audiodescripció i subtitulació sota demanda prèvia.

El cicle es basa en un total de 28 sessions dividides en 6 pel·lícules: Ferdinand, Petites històries per ser qui es vol ser, Manou, Units per un somni, Kung Fu Panda, Billy Elliot i La (des)educación de Cameron Post.

Les projeccions del cicle es distribueixen per nivells educatius: cicle infantil, cicle inicial, mitjà, i superior d’educació primària, 1r i 2n de l’ESO i 3r i 4t de l’ESO. El professorat compta amb el suport d’una guia pedagògica, on es descriuen els objectius i metodologia del programa, així com a dades d’interès i les propostes d’activitats per a desenvolupar a l’aula. També contempla 4  sessions adreçades al públic familiar tots els diumenges; més una per al lleure educatiu on es visualitzarà la pel·lícula Manou, i una sessió més adreçada a adolescents el dijous 17 amb la projecció d’Units per un somni.

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants és una proposta pedagògica dissenyada des de la mirada dels nens i les nenes amb l’objectiu de crear espais de reflexió i debat dintre de l’espai escolar, familiar i de lleure educatiu, per tal de dotar als infants d’elements pel desenvolupament d’una ciutadania activa, basada en el respecte a l’altre, la solidaritat, la corresponsabilitat i el pensament crític.

Per a més informació, consultar la web del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants





Paraules clau

Cicle de Cinema dels Drets dels Infants/