L’Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar

06/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Davant la millora de les condicions meteorològiques, l’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest matí el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat en la seva fase d’alerta.

El Pla per mal estat de la mar ha estat actiu des de dimecres 1 de novembre fins avui. Durant el pas de les borrasques Ciarán i Domingos, les onades han provocat terbolesa a l’aigua i acumulació de brossa vegetal, troncs i branques, que els serveis municipals estan retirant per recuperar la normalitat. També s’han mogut altres elements i mobiliari.

L’episodi ha provocat una pèrdua generalitzada de sorra a les platges, especialment les platges de Llevant de la ciutat. L’afectació ha estat de menor intensitat a les platges de Ponent.

L’afectació més important ha estat el mur de separació amb el passeig de la platja de la Nova Mar Bella. En aquest punt, durant el moment de més intensitat del temporal, s’han registrat onades de fins a 3,5 metres combinades amb ràfegues de vent que van superar els 70 Km/hora. Aquest matí s’ha avaluat el mur, que ha cedit de forma important, i s’ha decidit realitzar una actuació d’emergència per estabilitzar la zona. Aquesta actuació s’iniciarà aquesta tarda i es preveu que tingui una durada d’entre 2 i 3 mesos. La zona es mantindrà senyalitzada i tancada al pas durant totes les obres de reparació.

El Pla per mal estat de la mar s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar, quan es poden donar amb una probabilitat de més del 30% onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mal estat de la mar i aquest pugui ser un perill per les persones o per destrosses en el mobiliari.





Paraules clau

Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar/