Jaume Collboni participa en la inauguració del Laboratori de l’Hidrogen i la planta pilot de producció d’hidrogen verd de la UPC : Servei de Premsa

Jaume Collboni participa en la inauguració del Laboratori de l’Hidrogen i la planta pilot de producció d’hidrogen verd de la UPC

10/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha participat en la inauguració del Laboratori de l’Hidrogen i la planta pilot de producció d’hidrogen verd al Campus Diagonal-Besòs de la Universitat Politècnica de Catalunya – BarcelonaTech (UPC). Es tracta d’una infraestructura científica capdavantera per avançar en la recerca i la innovació en tecnologies de l’hidrogen, i que donarà suport al teixit industrial i a les activitats de formació.

 

 

 

En la seva intervenció al costat de la resta d’autoritats presents a l’acte, l’alcalde ha posat en valor “l’impacte beneficiós i imprescindible que té l’hidrogen verd i en general les energies renovables” i també ha defensat l’aposta metropolitana “visionària que es va fer per introduir les energies renovables i la recerca i el coneixement en l’àmbit oblidat del Besòs”.
“L’aliança d’ajuntaments, Generalitat, centres de recerca i industria va endavant i és una magnifica noticia en un context de lluita accelerada pel canvi climàtic”, ha dit. Collboni ha anunciat la seva propera participació a la Cimera de la Conferencia de les Nacions Unides sobre el canvi climàtic (COP 28) que tindrà lloc a Dubai. “Barcelona és membre de C-40, la xarxa ciutats del mon compromesos amb la neutralitat climàtica i és molt clar el repte tenim davant: unitat d’acció, actuar, com estem fent avui, i complir els objectius i compromisos de neutralitzar emissions de Co2 a l’atmosfera”.
Collboni ha posat en valor l’esforç que ja s’està fent a nivell metropolità de Barcelona, d’una banda per part de TMB amb l’ús d’hidrogen per al transport públic, “que actualment compta amb 8 autobusos d’hidrogen, l’any 2024 en tindrà 44 i arribar als 140 d’autobusos d’hidrogen l’any 2030”, i de l’altre que “Barcelona ja compta ara amb la primera planta certificada d’hidrogen verd d’ús públic a tot l’Estat, a la Zona Franca”.
Per últim també ha destacat l’oportunitat de situar “Barcelona i Catalunya com a centre estratègic del hidrogen verd, amb la connexió del gran projecte de l’H2MED entre Barcelona i Marsella i que geopolíticament ens situarà en el centre d’un procés de transformació accelerada de les energies renovades”.

 

Adjunta nota de premsa de la UPC





Paraules clau

anticorrupció/ Laboratori de l'Hidrogen/ recerca/ universitats/ UPC/