Barcelona amplia la tarifa plana de pagament d’impostos a les persones jurídiques : Servei de Premsa

Barcelona amplia la tarifa plana de pagament d’impostos a les persones jurídiques

12/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

A partir del 15 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona obre un nou període per donar-se d’alta a la Tarifa Plana, modalitat de pagament domiciliat que permet pagar conjuntament tots els tributs de l’any i escollir el nombre de mensualitats en què es vol pagar. La novetat de cara al 2024 és que també s’hi poden donar d’alta les persones jurídiques (empreses, pymes institucions, etc) i no només les persones físiques com fins ara. El període per apuntar-se a la Tarifa Plana es prolongarà fins al 10 de gener.

El benefici que es persegueix amb aquest servei és donar la facilitat a les persones  contribuents de planificar els pagaments dels tributs periòdics d’una manera agrupada i més lineal en el temps. A més, permet tenir una orientació del que haurà de pagar cada any de manera anticipada.

La Tarifa Plana va néixer ara fa un any per pagar els tributs del 2023. La gran novetat, enguany,  és que mentre la primera es dirigia només  a les persones físiques l’any 2024 ja es poden donar d’alta, i beneficiar-se dels seus avantatges, també les persones jurídiques que fan activitats al municipi.

 

Quins tributs inclou la tarifa plana?

Es poden incloure els tributs següents:

La persona sol.licitant ha de ser titular dels tributs des de l´1 de gener de l’any anterior pel qual demana la tarifa plana. És a dir, si la tarifa es demana pel 2024 s’inclouran els tributs dels quals es sigui titular des de l’1 de gener de 2023.

Totes les persones contribuents que estiguin interessades poden donar-se d’alta de la Tarifa Plana per internet a través del tràmit de l’Oficina virtual de l’Ajuntament, amb certificat digital, IdCat mòbil o clavePin.  També és necessari haver-se donat d’alta en el registre de la notificació electrònica, ja que totes les comunicacions es faran per aquest canal.Finalment, les persones que ja tenen la tarifa plana i volen continuar-hi, no cal que facin res perquè es renova automàticament.





Paraules clau

tarifa plana/ tributs/