Barcelona inverteix més de 7,7 milions d’euros per impulsar 99 projectes de Cooperació i Educació per a la Justícia Global : Servei de Premsa

Barcelona inverteix més de 7,7 milions d’euros per impulsar 99 projectes de Cooperació i Educació per a la Justícia Global

12/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat al BOPB la resolució definitiva de la convocatòria de subvencions de Cooperació per a la Justícia Global, que permetrà finançar 99 projectes dels 200 que s’havien presentat en aquesta convocatòria.

El pressupost total aplicat a la convocatòria d’ajuts duta a terme per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional (DJGCI) és de 7,76 milions d’euros (5,44 milions d’euros de pressupost 2023 i 2,32 milions d’euros de pressupost 2024 per donar continuïtat als projectes pluriennals). El crèdit pressupostari augmenta en un 3,19%, respecte del crèdit pressupostari de la convocatòria anterior, s’hi destinen 240.000 EUR més. Amb aquest volum de subvencions i les altres accions dutes a terme per la DJGCI, el Govern Municipal compleix de nou el compromís de destinar el 0’7% dels ingressos propis a la Justícia Global i Cooperació Internacional.

La DJGCI dedica el 74,11% del seu pressupost 2023 a finançar projectes de convocatòries públiques, axó són projectes anuals i primeres anualitats de projectes pluriennals de la convocatòria 2023 i segones anualitats de la convocatòria 2022.

Reben finançament el 52,38% dels projectes valorats, és a dir, que van ser admesos per reunir els requisits administratius fixats a la convocatòria; i el 57,23 % dels projectes amb puntuació igual o superior a 50 punts, puntuació mínima exigida per a rebre finançament.

La distribució per modalitats dels 99 projectes que rebran finançament de l’Ajuntament de Barcelona s’agrupa en tres programes:

-Programa de Cooperació Internacional per a la Justícia Global: 35

-Programa de Cooperació Internacional per a Ciutats Específiques: 14

-Programa d’Educació per a la Justícia Global: 50

En el Programa de Cooperació Internacional destaca, un any més, el volum de projectes presentats a la modalitat de promoció de la Justícia de Gènere, amb 27 projectes, dels quals 10 aconsegueixen finançament. En el programa d’Educació predomina la línia de projectes d’aprenentatge servei, una tipologia de projectes ben articulats en el quals els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo. Amb 18 projectes subvencionats, aquests representen un 36% dels projectes impulsats pel Programa.

Entre els projectes de Cooperació per a la Justícia Global que reben finançament municipal aquest any, hi ha projectes vinculats a: l’enfortiment de l’autonomia i lideratge femení en l’àmbit econòmic i polític a diverses ciutats de tots els àmbits geogràfics prioritzats per la convocatòria, la protecció de defensors/res dels drets humans a Colòmbia, El Salvador i Mèxic, l’atenció a la salut, i concretament la salut mental, de les persones en procés migratori, la millora del dret a la ciutat i l’enfortiment de les capacitats municipals a Dakar, Tetuan i Palestina, i la promoció de la pau a Colòmbia.

La distribució del pressupost per àrees geogràfiques, en els Programes de Cooperació Internacional i Ciutats Específiques, és la següent:

Pel que fa a l’Educació per a la Justícia Global, reben finançament municipal iniciatives de sensibilització en l’àmbit dels drets humans, la justícia de gènere, els drets culturals i la sobirania alimentaria. Quant a projectes d’aprenentatge servei, reben finançament projectes orientats a treballar la cultura de pau, la crisi migratòria, la justícia de gènere i  les finances ètiques i solidàries. D’altra banda, es finançaran projectes de denúncia i mobilització ciutadana en l’àmbit de la compra pública ètica. També es donarà suport a projectes que promoguin la justícia ambiental en el context d’emergència climàtica global, relacionats amb la vulneració dels drets ambientals, el refugi, la militarització i la sobirania alimentaria.

La resolució definitiva de la convocatòria de subvencions, publicada el 10 de novembre, es pot consultar a aquí.

 





Paraules clau

convocatòria de subvencions de Cooperació per a la Justícia Global/ ustícia Global/