Comença la reforma del Parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc : Servei de Premsa

Comença la reforma del Parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

14/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Aquesta setmana han començat les obres de reforma del Parc de l’Espanya Industrial al districte de Sants-Montjuïc. L’objectiu d’aquests treballs és la millora de l’accessibilitat i l’adequació del parc, tenint en compte les necessitats expressades pels diferents col·lectius de persones usuàries.

Aquesta reforma és un dels projectes presentats i escollits per la ciutadania en el procés de Pressupostos Participatius del 2020. La proposta de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i del Centre Social de Sants per reformar el Parc de l’Espanya Industrial va ser la més votada de la ciutat amb 3.351 vots. El treball conjunt posterior per concretar el projecte preveu reordenar i millorar els usos, serveis, la vegetació i part de les instal·lacions del parc. El pressupost necessari per dur a terme les actuacions és de més d’1 milió d’euros. 

Les obres, que s’allargaran fins al juny del 2024, consistiran a ampliar la zona infantil, que inclourà elements de joc inclusius, i la zona d’esbarjo de gossos, que es traslladarà a un altre emplaçament, per tal de per reduir l’impacte derivat de la freqüentació de gossos al parc. També s’hi inclourà un gran espai per a diferents activitats a l’aire lliure, una àrea d’elements de cal·listènia i una nova pista esportiva multifuncional. A més, s’arranjarà la zona de petanca, s’hi col·locarà nou mobiliari urbà i també s’actua a l’espai del ping pong amb una millor funcionalitat de l’espai de joc.

 

 

 

Al costat de l’espai del frontó es proposa un parterre de gespa envoltat d’espècies arbustives en gradient; aquesta àrea servirà tant per activitats didàctiques i pedagògiques, com per activitats de relaxació (ioga, pilates, etc.) en un entorn més controlat i tranquil.

També es restauraran de les escultures per preservació del patrimoni històric del parc.

Pel que fa a les zones verdes s’incorporaran algunes espècies arbustives de tipus mediterrani de manteniment fàcil i que necessiten menys aigua. Seran espais de confort i per mitigar la calor i el soroll 

Aquest conjunt d’actuacions, que reordenen la circulació, els espais d’estada i d’activitats, volen contribuir a potenciar les dinàmiques socioculturals en les diferents zones.

Durant els set mesos d’obres, es prendran totes les mesures necessàries per minimitzar les molèsties al veïnat. No es preveu tancar en cap moment el conjunt del parc, sinó només les zones on s’estigui treballant a cada moment, per fases.





Paraules clau

Parc de l’Espanya Industrial/ Sants-Montjuic/