L’alcalde participa en la presentació del llibre ‘Lari’, recull del treball fotogràfic de Josep M. Lari Mirambell : Servei de Premsa

L’alcalde participa en la presentació del llibre ‘Lari’, recull del treball fotogràfic de Josep M. Lari Mirambell

15/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous, 16 de novembre, a les 19 hores, al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, participarà en la presentació del llibre ‘Lari. La popularització de la fotografia domèstica a Catalunya’, de Josep Maria Lari Mirambell, editat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i Pagès Editors. També hi intervindran el Mag Lari, net del fotògraf; Rafel Torrella, conservador de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i autor de la introducció del llibre; i Eulàlia Pagès, directora de Pagès Editors. L’obra recull una mostra del fons fotogràfic creat pel farmacèutic i podòleg Josep M. Lari Mirambell (1903-1974), un barceloní enamorat de la fotografia que va fer milers d’instantànies al llarg de la seva vida i que, amb la seva càmera, va copsar com era la vida a Barcelona a principis de segle XX, creant una obra de gran valor artístic i documental.

La seva família va descobrir, anys després de la seva mort, els negatius de centenars de fotografies que “l’avi Lari” havia anat fent al llarg del temps, un arxiu conformat per més de dos mil clixés fotogràfics de temàtiques molt variades. Es tracta d’un fons que, tot i semblar modest, no ho és, ja que a principis del segle XX la fotografia es va començar a popularitzar en l’àmbit domèstic, però encara era una manifestació artística minoritària i, sobretot, poc assequible.

Lari va guardar aquest fons fins a la seva mort, el 1974, quan tot el conjunt de clixés va passar a casa del seu fill, Josep Maria Lari Reig, qui, després de tenir els clixés durant una pila d’anys dins un armari, va prendre la iniciativa —juntament amb el seu net, l’il·lusionista i filòleg Josep Maria Lari, popularment conegut com el Mag Lari— de donar a conèixer el fons fotogràfic de l’avi, que ha culminat amb l’edició d’aquest llibre per part de Pagès Editors i la donació a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona l’any 2021 d’aquest valuós fons fotogràfic.

 

Dossier de premsa en format PDF





Paraules clau

fotografia/ Josep M. Lari Mirambell/ Lari/ novetat editorial/