Barcelona se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus : Servei de Premsa

Barcelona se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus

17/11/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

 

Barcelona se suma a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que se celebra del 18 al 26 de novembre, i que enguany posa el focus en la importància de reduir els envasos. Durant aquesta setmana la ciutat es bolcarà en activitats dirigides a fomentar les accions sostenibles per reduir els residus i en donar a conèixer el fort impacte ambiental dels envasos.

Per aquest motiu Collserola, el passeig de Lluís Companys, a tocar de l’Arc de Triomf, i les platges de la ciutat seran l’escenari de l’inici dels actes de la Setmana Europea de Prevenció de Residus aquest dissabte 18 de novembre. En aquests tres punts punt la Fundació Kilian Jornet farà l’inici de la jornada “De muntanya a Mar. El Camí cap a un medi ambient sa”, per reconèixer les sinergies compartides entre diverses entitats i associacions mediambientals. La proposta consisteix en fer tres recorreguts per recollir residus:

 

Després de la recollida se sumaran les quantitats de residus recollits en els tres àmbits serparats per fraccions i es donaran els resultats globals en un acte a la platja. L’objectiu principal d’aquesta iniciativa és conscienciar la ciutadania sobre els impactes negatius que els residus tenen en el medi ambient.

Durant la resta de la setmana es faran activitats en diferents equipaments de la ciutat i de la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB).

 

Entre les activitats i accions destacades:

 

Al web també es poden consultar altres iniciatives sobre l’objectiu Residu Zero en els àmbits de la reparació, reutilització i aprofitament.





Paraules clau

Setmana Europea de Prevenció de Residus/