L’alcalde Jaume Collboni presideix l’acte d’Encesa de Llums de Nadal 2023 : Servei de Premsa

L’alcalde Jaume Collboni presideix l’acte d’Encesa de Llums de Nadal 2023

21/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dijous 23 de novembre, a les 18:00 hores (Passeig de Gràcia, 12), l’alcalde Jaume Collboni presidirà l’acte d’Encesa de Llums de Nadal 2023.

 

 

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, acompanyat d’altres membres de la Corporació Municipal, presidirà l’acte d’Encesa de Llums de Nadal des de l’escenari del Passeig de Gràcia, 12, que enguany celebra el seu 200è aniversari; i simultàniament, s’encendrà l’enllumenat de Nadal a tots els carrers i places de la ciutat.

 

 

Prèviament, s’oferirà l’espectacle Astronòmica, un conte visual amb circ, música, dansa i llum. És una idea d’Obskené amb la col·laboració de Big Band Mambo Jambo i Swing Cats. L’espectacle està inspirat en l’Assumpció Català (1925 – 2009), nascuda a Barcelona, matemàtica i divulgadora, dedicada a la investigació, va ser la primera dona astrònoma professional d’Espanya. Entre d’altres reconeixements va rebre la Creu de Sant Jordi i va representar l’estat espanyol a la Unió Astronòmica Internacional.

La il·luminació nadalenca, 104 kms de vies públiques, s’exhibirà entre el 23 de novembre de 2023 i el 6 de gener de 2024. Es mantenen els mateixos horaris que l’any passat: de diumenge a dijous, de les 17:30 hores a les 22:00 hores; i divendres i dissabte, s’allargarà fins a les 23:00 hores. La Nit de Cap d’Any, el 31 de desembre, i la Nit de Reis, 5 de gener, els llums es mantindran encesos fins a la 1:00 de la matinada. Enguany s’il·luminarà per primera vegada el Passeig de Sant Joan -en el tram entre l’Avinguda de Vilanova i la Gran Via de les Corts Catalanes-, i se suma així a la Plaça d’Urquinaona, l’Avinguda del Paral·lel -entre el carrer de Margarit i el carrer de Cabanes-, Via Laietana -entre Plaça Antoni Maura i Plaça Urquinaona-, i la Rambla, -entre el Portal de la Pau i la Plaça de Catalunya-.

 

ATENCIÓ MITJANS DE COMUNICACIÓ

Per motius d’aforament, cal acreditar-se – fins al dijous 23 a les 15:00 hores – en el següent formulari:

 

ACREDITACIÓ TANCADA

 

El Passeig de Gràcia estarà tallat per l’espectacle, i per tant, es recomana arribar a partir de les 16:30 hores.

Betevé facilitarà el senyal institucional als canals que ho demanin. Per fer-ho caldrà que contactin amb el Departament Tècnic de betevé al telèfon 93 506 42 13. betevé posarà a disposició el senyal institucional en directe per la següent via: Collserola (matriu de CELLNEX).

Els mitjans que ho desitgin podran prendre imatges dels carrers il·luminats en un recorregut inaugural especial del BARCELONA CHRISTMAS TOUR.

Lloc de trobada: 19:00 hores. Parada del bus turístic de Pl. Catalunya (costat Llobregat, parada Ruta Vermella).

Recorregut:  Pl. Catalunya (costat Llobregat, parada Ruta Vermella), Pg. de Gràcia, Aragó, Aribau, av. Diagonal, Pg. de Gràcia, Gran Via, Pl. Tetuan,  Pg. Sant Joan (Arc de Triomf), Ronda Sant Pere, Ronda Universitat, Pl. Universitat, Aribau, Gran Via, Balmes, Pelai i Pl. Catalunya.

FINAL: Pl. Catalunya (costat Llobregat, parada ruta vermella).





Paraules clau

d’Encesa de Llums de Nadal/ d’Encesa de Llums de Nadal 2023/ nadal/ Nadal 2023/