Barcelona dedica un mirador a Freddie Mercury i Montserrat Caballé : Servei de Premsa

Barcelona dedica un mirador a Freddie Mercury i Montserrat Caballé

22/11/2023



Temps estimat de lectura: 5 minuts

 

La Ponència del Nomenclàtor, reunida successivament el 18 de setembre i el 13 de novembre, ha donat el vistiplau inicial a la creació de nous vials i canvis de nom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dotze noms de dona s’incorporen als carrers de la ciutat

A les dues ponències del nomenclàtor celebrades des de l’inici del mandat, s’ha votat a favor d’incorporar dotze noms de dona més als carrers i places de Barcelona. Tots ells fan referència a dones representants de la memòria de l’activisme veïnal, polític i sindicalista o també de la cultura i de la ciència.

 

Plaques i faristols de memòria

Així mateix, la ponència en les seves dues sessions va aprovar la col·locació de faristols i plaques de memòria a les façanes dels domicilis de les següents entitats i personalitats de la ciutat:

A Ciutat Vella, a proposta de la Direcció de Feminismes i LGTBI, es col·locarà un faristol per commemorar la primera manifestació a favor de l’alliberament sexual a l’Estat espanyol, a La Rambla el 26 de juny de 1977.

També a Ciutat Vella, al barri de la Barceloneta es col•locarà una placa blava a Bernardo Cortés.-músic i artista-, al carrer dels Pescadors, 49.

Es dona també llum verda per instal•lar un faristol de memòria a la UGT en ocasió del seu 135è aniversari, al carrer de Jovellanos, 7, al barri del Raval.

A Sant Andreu, hi haurà un faristol de memòria a la Unió de Joventuts antifeixistes, al barri de Bon Pastor.





Paraules clau

Ponència del Nomenclàtor/