[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona acosta el Dakar a la ciutadania amb la iniciativa “Viu el Dakar” : Servei de Premsa

[INCLOU MATERIAL AUDIOVISUAL] Barcelona acosta el Dakar a la ciutadania amb la iniciativa “Viu el Dakar”

26/11/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

Barcelona acollirà el proper 1 de desembre la presentació dels equips espanyols que competiran en la 46a edició del Ral·li Dakar, que tindrà lloc del 5 al 19 de gener de 2024 a l’Aràbia Saudita. L’acte, que es celebrarà a les 18h a la plaça Rosa dels Vents del Port Vell, estarà obert al públic i servirà per acomiadar als participants d’aquesta mítica prova abans no embarquin juntament amb la resta d’equips rumb a l’Aràbia Saudita.

 

 

La comitiva de la competició, de fet, estarà del 30 de novembre al 2 de desembre instal·lada al parc del Fòrum, espai que l’organització de la cursa ha escollit per realitzar les verificacions tècniques i administratives de més 800 vehicles, entre els quals s’inclouen els de la carrera, assistència, premsa i organització. Tot i que l’accés a aquesta zona estarà tancat durant la primera jornada, els dies 1 i 2 de desembre d’11 a 17 hores, sota la iniciativa “Barcelona viu el Dakar”, la ciutadania podrà contemplar en aquest espai les tasques de l’organització i veure com van passant les verificacions els equips que participaran al Dakar.

Les jornades de verificacions tècniques i l’acte de l’1 de desembre seran una oportunitat per a la ciutadania per conèixer en directe i de primera mà els vehicles que competiran al Dakar abans del seu embarcament, una operativa que es realitzarà al Port de Barcelona a principis de desembre i que implicarà transportar tots els vehicles en dos vaixells rumb a l’Aràbia Saudita. L’elecció de la capital catalana per a la logística de trasllat fins a l’Aràbia Saudita és una de les grans novetats de l’edició d’enguany, doncs habitualment era al Port de Marsella on se centralitzava aquesta operació.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha destacat que amb aquesta iniciativa “desitgem que la ciutadana tingui la possibilitat de veure els vehicles del ral·li des de primera línia i pugui participar d’aquest gran esdeveniment esportiu mundial. Ha de ser una festa ciutadana on tothom qui vulgui s’acosti al parc del Fòrum i al Port Vell i pugui veure com es preparen els pilots per aquest gran repte, com és el Dakar”.

El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha destacat el paper del Port de Barcelona, la seva comunitat portuària, i la seva infraestructura, en combinació amb l’atractiu de la ciutat de Barcelona, per atreure proves esportives amb repercussió internacional. “Les instal·lacions i operadors de Port de Barcelona han demostrat ser la millor opció per als organitzadors del Dakar a l’hora de traslladar tots els competidors fins a l’Aràbia Saudita igual que  els espais del Port Vell van convèncer als organitzadors de la Copa Amèrica per celebrar-la a Barcelona l’any vinent”.

Des del Dakar, el director de la cursa, David Castera, ha destacat el compromís i els excel·lents resultats dels pilots espanyols en la prova, senyalant que “tornaran a constituir la segona nacionalitat més nombrosa quant als països d’on provenen els competidors en aquest Dakar 2024: un total de 119 pilots i copilots, probablement presents en tots els nivells de la classificació d’aquí unes setmanes, amb grans campions i aficionats apassionats pel desert”. “La possibilitat d’organitzar la càrrega dels vehicles al port de Barcelona és una forma de tenir un gest amb la ciutat que ens va acollir el 2005 per a la sortida d’una edició que es dirigia al Senegal. El passat dialoga sovint amb el present i el futur”, ha afegit Castera.

I és que la presència del Dakar a Barcelona suposa una nova fita en una relació que va començar el 1989, quan la capital catalana va ser el final de la primera etapa del ral·li que començava a París. L’antiga platja de la Zona Franca va acollir una etapa de lluïment abans de l’embarcament dels vehicles en direcció a Tunísia, camí de Dakar, la capital del Senegal. L’any 2005, Barcelona va tornar a inscriure el seu nom en la història de la prova, acollint-ne la sortida i sent l’inici i final d’una primera etapa que va circular íntegrament per territori català. En aquella ocasió, enlloc d’embarcar-se a Barcelona, l’expedició va continuar per terra amb una segona etapa amb final a Granada.

 

Declaracions de David Escudé: vídeo (MP4) | àudio (WAV)





Paraules clau

“Viu el Dakar”/ Dakar/