Es reobre el trànsit descendent a la Rambla, entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom : Servei de Premsa

Es reobre el trànsit descendent a la Rambla, entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom

28/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquesta nit es farà l’obertura de la circulació descendent de la Rambla (calçada lateral Llobregat), en el tram comprès entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom, al districte de Ciutat Vella. Es tracta d’un àmbit afectat per les obres de transformació d’aquesta emblemàtica via de la ciutat que estava tallat al trànsit des del passat mes de maig.

D’aquesta manera es recupera la configuració habitual de la Rambla, que a partir de demà tornarà a tenir el carril de baixada operatiu en aquest tram. Així, els vehicles podran baixar des de la plaça de Catalunya fins al monument de Colom per la Rambla, sense haver-se de desviar per l’avinguda de les Drassanes. Les línies d’autobús afectades (59, V13 i N9) també recuperaran el seu traçat habitual.

Es tracta d’un pas més en les obres de reurbanització de la Rambla, que es van iniciar a l’octubre de l’any passat, i que tenen per objectiu convertir-la en un passeig més confortable, verd, amable i cultural i amb més espai per al vianant. El projecte preveu renovar paviment, incorporar més arbrat i seients i una millor il·luminació i distribució dels espais.

Actualment, s’estan executant els treballs corresponents a la primera fase, entre el carrer del Portal de Santa Madrona i el monument a Colom, unes tasques que es preveu que acabin a l’estiu vinent. En aquest àmbit es modifica traçat de l’avinguda de les Drassanes per allargar la Rambla i obrir-la al mar amb una nova plaça que incentivarà els usos socials i renovarà la trobada entre el passeig, les Drassanes i Colom.

Posteriorment, s’executaran els altres quatre trams d’obres: Santa Madrona-Arc del Teatre, Arc del Teatre-Liceu, Liceu-Portaferrissa i Portaferrissa-Canaletes. Inicialment, amb el projecte aprovat l’any 2021, els quatre àmbits que queden per renovar s’executaven un a continuació de l’altre amb un termini d’obres de 18 mesos per a cadascun, de manera que, sumats al que ja s’està renovant, calien sis anys d’obres. Amb l’actualització del calendari plantejada ara, s’actuarà en els quatre àmbits que falten de forma simultània i el termini global quedarà reduït a 32 mesos, és a dir, una mica menys de tres anys.





Paraules clau

mobilitat/ Rambla/