El Consorci de Turisme de Barcelona proposa Mateu Hernández com a nou director general : Servei de Premsa

El Consorci de Turisme de Barcelona proposa Mateu Hernández com a nou director general

29/11/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Comitè Executiu del Consorci de Turisme de Barcelona ha proposat Mateu Hernández com a nou director general en una sessió que s’ha celebrat aquest dimecres. El nou càrrec haurà de ser ratificat pel Consell General d’aquest organisme, que presideix l’alcalde de Barcelona Jaume Collboni i que està previst que se celebri el proper 18 de desembre.

El nomenament arriba després de designar Jordi Clos com a nou president del Comitè Executiu del Consorci de Turisme de Barcelona. Amb la figura del nou director general, que s’afegeix als nous membres designats per la Cambra de Comerç de Barcelona i per l’Ajuntament de Barcelona, es donarà pas a la renovació dels òrgans de govern del Consell General i del Comitè Executiu del Consorci de Turisme de Barcelona.

Mateu Hernández ha estat director general de Barcelona Global, gerent de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona i director general de Barcelona Activa. El fins ara director d’internacionalització de Casa Batlló compta amb una llarga experiència internacional com a assessor de plans estratègics de ciutats com Nova York o Oslo i va participar en el programa del llegat pels Jocs Olímpics de Londres, entre d’altres.

Els nous nomenaments responen al procés de renovació iniciat per part de les tres entitats integrants del Consorci: l’Ajuntament de Barcelona, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Fundació Barcelona Promoció.

El Consell General és l’òrgan superior de govern del Consorci i està presidit per l’alcalde de Barcelona. Té 3 vicepresidents i 26 vocals (11 representants designats per l’Ajuntament de Barcelona, 12 per la Cambra de Comerç de Barcelona i 3 per la Fundació Barcelona Promoció).

El Comitè Executiu és l’òrgan executiu i permanent de govern i administració del Consorci de Turisme de Barcelona, amb àmplies facultats en l’ordre jurídic i econòmic. El president, que és el president de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, ha delegat el càrrec en Jordi Clos. Està compost per un total de 10 membres (el president, 2 vicepresidents representant l’Ajuntament i la Fundació, respectivament, 3 vocals representants de l’Ajuntament, 3 vocals representants de la Cambra i 1 vocal representant de la Fundació).





Paraules clau

Consorci de Turisme de Barcelona/