644 persones en situació d’atur aconsegueixen feina mitjançant un programa de contractació de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

644 persones en situació d’atur aconsegueixen feina mitjançant un programa de contractació de l’Ajuntament de Barcelona

30/11/2023



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha contractat 644 persones en els Projectes Integrals amb Contractació, aquest 2023. Un 52% han estat dones, i un 78% persones més grans de 40 anys. Aquest programa, amb una inversió de 10M€, facilita formació i accés a contractes laborals entre 6 i 12 mesos, principalment a equipaments municipals.

Els projectes Integrals amb Contractació donen suport a persones que es trobaven en situació d’atur, especialment de llarga durada i amb risc de vulnerabilitat. Avui s’ha celebrat una Jornada d’Inserció al Parc Tecnològic de Barcelona Activa, on també ha tingut lloc un esdeveniment de reclutament i networking entre empreses i persones que han participat en aquest Programa amb l’objectiu d’apropar-les al mercat de treball ordinari una vegada finalitzat el període de contractació. Així, Suara, Urbaser, Ingesan, Sorigué, Integracet i Fundació Barcanova han presentat un total de 12 ofertes amb 70 vacants i s’han entrevistat amb 95 persones candidates.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil, ha destacat que “aquesta jornada d’inserció és un agraïment a les persones que han confiat i han participat dels programes municipals de contractació, i que amb la seva feina fan dues tasques importantíssimes, milloren l’ocupabilitat de totes les persones contractades, per tant, la seva vida, i ajuden a fer una ciutat cada dia millor”.

 

 

 

 

Raquel Gil ha declarat que “també ha de ser una porta d’accés al mercat de treball ordinari ja que el 50% de les persones usuàries l’any 2022 han trobat feina en els 6 mesos posteriors a la finalització del programa”.

Enguany, han participat 32 àrees municipals (Districtes, Gerències, Instituts Municipals i Consorcis) en la contractació amb 36 perfils professionals diferents. Les persones contractades contribueixen també a fer de Barcelona una ciutat més neta, endreçada, dinàmica i cultural, i amb millor atenció a les persones que viuen a Barcelona.

Aquestes són les tasques realitzades per les persones contractades:

 

De situació d’atur a actiu i amb experiència

Les polítiques actives de Projectes Integrals amb Contractació són un instrument per a la reactivació i reciclatge professional d’aquelles persones que porten molt temps en situació d’atur, recuperant la seva autoestima i adquirint una experiència valuosa cara a la seva posterior recerca de feina.

Aquesta contractació sempre es complementa amb itineraris de capacitació tècnico-professional, competències clau per a la recerca de feina, i un assessorament ocupacional amb l’objectiu de millorar les oportunitats de les persones participants de trobar feina a la finalització del programa.

Els Projectes Integrals amb Contractació reben el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i són part de l’estratègia de l’Acord Barcelona per l’Ocupació de Qualitat a Barcelona 2021-2030, amb àmbits d’intervenció prioritària i conjunta amb l’ecosistema ocupacional que vol reduir les taxes d’atur i implementar la qualitat del treball a la ciutat.





Paraules clau

atur/ contractació/ ocupació/