Jordi Valls es reuneix amb el China Construction Bank que explora noves oportunitats de negoci a Barcelona : Servei de Premsa

Jordi Valls es reuneix amb el China Construction Bank que explora noves oportunitats de negoci a Barcelona

01/12/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcaldia d’Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme, Jordi Valls, s’ha reunit avui amb el President del Consell i Director Executiu del China Construction Bank (CCB), Tian Guoli, que presideix una delegació del segon banc més gran del món que es troba a Barcelona per explorar noves oportunitats de negoci fora del país.

 

 

Els motius de la visita d’aquesta delegació responen a la voluntat del banc d’explorar la possibilitat de continuar promovent tant la inversió com el comerç exterior de les empreses xineses a Barcelona. Així mateix la trobada, que s’ha fet a la Sala Consulat de Mar, ha servit per explorar oportunitats d’inversió en la indústria de les noves energies a Barcelona i conèixer la situació de la indústria FinTech a Barcelona i les oportunitats de col•laboració.

Per a Jordi Valls, “l’interès mostrat per CCB confirma el posicionament de Barcelona com a pont entre Xina i Europa, que serveix de porta d’entrada per a inversions asiàtiques al Sud d’Europa”. El tinent d’alcaldia ha posat en valor que “Barcelona és una ciutat oberta, dinàmica, i compta amb una comunitat xinesa socialment i econòmica molt activa, tant a nivell local com en la promoció de la connexió entre els dos països”.

China Construction Bank és el segon banc més gran del món, amb presència a 10 països europeus. Mou un volum total de 4,35 milions de milions d’euros i té més de 350.000 empleats a nivell mundial. L’any 2015 va obrir la seva filial -l’única a Espanya- a Barcelona, amb el suport del Departament de Promoció Econòmica Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

La filial de CCB a Barcelona té un clar enfocament en la banca empresarial, proveint serveis de banca de crèdit i d’assessorament financer per a les empreses xineses i espanyoles. Actualment té relacions de negoci amb la majoria de les empreses espanyoles de Fortune 500 i IBEX-35, així com amb les empreses catalanes més importants. A partir de la visita d’avui s’espera una col•laboració més intensa entre Barcelona i China Construction Bank en àrees com FinTech, empreses d’energies renovables i vehicles elèctrics.





Paraules clau

China Construction Bank/