El Consell Econòmic i Social de Barcelona es compromet per un treball més digne : Servei de Premsa

El Consell Econòmic i Social de Barcelona es compromet per un treball més digne

05/12/2023



Temps estimat de lectura: 5 minuts

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presidit el Ple del Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB), el primer d’aquest mandat, acompanyat per la regidora de Promoció Econòmica i Treball, i presidenta de Barcelona Activa, Raquel Gil.

 

 

 

El Ple ha aprovat la memòria 2020-2022, presentada pel degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy, i la representant de la comissió executiva, i membre de CCOO, Aurora Huerga. El president del CESB, Francesc Castellana, ha informat sobre els treballs realitzats durant el 2023, i les línies de treball per al 2024. Al Ple han assistit representants de les organitzacions sindicals CCOO i UGT, i de les organitzacions empresarials PIMEC i Foment del Treball Nacional, així com persones expertes del món econòmic i social.

L’alcalde Jaume Collboni ha explicat la necessitat de “reeconomitzar les ciutats i augmentar la productivitat per garantir més oportunitats amb millors salaris i condicions laborals; i abordar reptes socials de primer ordre, com el de l’evolució demogràfica, la reducció de les desigualtats o garantir el dret a l’accés a l’habitatge”.

Jaume Collboni ha remarcat que “tenim bones dades macroeconòmiques, però hi ha persones amb risc d’exclusió social. El nostre repte com a Govern municipal és que el progrés econòmic arribi a tothom”

L’alcalde ha destacat que cal abordar aquests desafiaments “des d’una realitat metropolitana, amb polítiques comunes i solucions compartides, on el Consell Econòmic i Social de Barcelona està cridat a jugar un paper fonamental com a organisme de referència en l’àmbit consultiu i de creació d’opinió”.

 

Properes línies de treball per al 2024

El Ple del Consell Econòmic i Social de Barcelona ha destacat aquestes línies de treball per al 2024:

 

Memòria 2020-2022. Principals conclusions

 

El Consell Econòmic i Social de Barcelona

El Consell Econòmic i Social de Barcelona és un òrgan consultiu,  mitjançant el qual els agents econòmics i socials més representatius i els representants de la societat civil organitzada participen en la presa de decisions de les polítiques socials i econòmiques que afecten la ciutat i les persones que hi viuen i treballen.

Entre les funcions del CESB  està informar dels projectes municipals de planificació per la promoció social, econòmica i territorial,  i elaborar dictàmens amb caràcter preceptiu del pressupost municipal i les ordenances fiscals i l’elaboració anual de la memòria socioeconòmica de Barcelona amb les consideracions del CESB,  que s’ha presentat avui.





Paraules clau

Consell Econòmic i Social de Barcelona/