Barcelona Activa atén 14.000 joves des que va inaugurar El Convent, un equipament per incrementar les oportunitats laborals dels menors de 30 anys : Servei de Premsa

Barcelona Activa atén 14.000 joves des que va inaugurar El Convent, un equipament per incrementar les oportunitats laborals dels menors de 30 anys

14/12/2023



Temps estimat de lectura: 5 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, ha atès 14.000 joves en el darrer any (octubre 2022-setembre 2023) en accions d’ocupació, formació, emprenedoria i qualificació digital, dels quals més de 5.000 han estat acompanyats directament a través del servei d’ocupació joves de l’agència econòmica municipal a El Convent. Més de la meitat de joves sense treballar a la ciutat (55%) han estat atesos per serveis d’ocupació jove de Barcelona Activa.

 

 

El Convent de Barcelona Activa, que es troba dins del centre cívic del Convent de Sant Agustí, a Ciutat Vella, està oferint assessoraments personalitzats, activitats i sessions grupals i de coaching al jovent, amb acompanyament expert i sales habilitades per simulacre d’entrevistes o gravació de videocurriculums. Va obrir les portes l’octubre de l’any passat i ha esdevingut un emplaçament idoni per donar les primeres passes en el món laboral o avançar en el camí cap a les professions del present i futur.

Des del consistori barceloní s’ha apostat per un equipament únic que ofereixi tant recursos tecnològics com l’expertesa de l’agència de promoció econòmica, i així lluitar contra una taxa d’atur que és del 22% a la ciutat.

La regidora de Promoció Econòmica i Treball, Raquel Gil, ha destacat que “l’espai públic vol incentivar la feina dels joves així com incidir que es redueixi l’abandonament escolar prematur. Només reduint les desigualtats educatives i promovent la qualificació professional especialitzada podrem arribar a un ventall més gran d’oportunitats en el món del treball. Estem compromesos en facilitar els processos de transició entre l’àmbit formatiu i laboral-professional.  En tots aquests sentits, El Convent esdevé una peça clau de trobada de joves que volen créixer professionalment, i trobar el seu camí, vocacions i impactar positivament en la societat”.

Sobre el perfil de joves atesos:

 

El 43,7% dels contractes signats per joves, indefinits

De gener a novembre de 2023, s’han formalitzat 338.006 contractes a persones menors de 30 anys a Barcelona. El 43,7% dels contractes signats per joves a la ciutat de gener a novembre  de 2023 són de caràcter indefinit, el valor més alta de la sèrie històrica. Després de triplicar-se l’any 2022 per l’impacte de la reforma laboral, de gener a novembre de 2023 la contractació indefinida de joves es redueix un -3,5% en termes interanuals, un descens més moderat que el de la contractació indefinida total a la ciutat (-6,9%).

 

 

 

Principals assoliments en el primer any de recorregut

1) Orientació vocacional i professional en les etapes formatives:

2) Focus en els joves amb major vulnerabilitat i dificultats d’accés al mercat de treball:

3) Augment de la participació en totes les activitats grupals i el coaching laboral, amb l’augment més destacat és al programa d’activitats Barcelona Treball Joves. S’ha multiplicat per 7 el nombre de joves que han participat en alguna activitat.

 

Potenciar l’experiència de diferents oficis a empreses

Barcelona Activa té un fort lligam amb l’ecosistema d’entitats del món de l’ocupació i la formació. Així, ha col·laborat amb més de 350 empreses i 100 entitats en aquest any per dissenyar activitats i les necessitats professionals qualificats a les empreses. Són exemples els projectes Work@ impulsat pels centres comercials (Glòries i La Maquinista) o el projecte Shake Your Future de Bacardi Spain.

Entre les activitats programades a El Convent per al primer trimestre de 2024 destaquen Jove però amb molt per explicar: impacta en l’entrevista de selecció!, Descobreix les teves competències, Potència la teva candidatura amb el vídeocurriculum, o Troba feina amb Instagram, o itineraris per establir un full de ruta personal amb el Coaching laboral per a joves.

El Convent és una mesura del Pla de Foment Ocupació Juvenil 2020-2023 de l’Ajuntament de Barcelona i els agents clau: Consell de Joventut de Barcelona, entitats sindicals juvenils, patronals PIMEC i Foment, Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Consorci de l’Educació, Fundació Barcelona FP, i el departament de Joventut de l’Ajuntament.





Paraules clau

El Convent Barcelona Activa/ joves/ ocupació/