Comença la 9a edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària : Servei de Premsa

Comença la 9a edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

15/12/2023



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

Del 15 al 29 de desembre, la plaça de Catalunya serà l’escenari de la 9a edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària (ESS). La Fira té com a principal objectiu donar a conèixer i facilitar el consum responsable i l’economia social i solidària, oferint productes de qualitat, de proximitat i elaborats amb condicions respectuoses amb les persones i el territori.

La regidora de Promoció Econòmica, Raquel Gil, ha remarcat que “aquesta fira mostra la fortalesa de l’economia social i solidària de Barcelona, i la seva contribució a la reactivació econòmica, especialment en els barris, on les entitats ofereixen productes i serveis de proximitat”.

Raquel Gil ha afegit que la Fira “permet conèixer pràctiques concretes, de consum i d’hàbits quotidians en la vida de la ciutadania, que ajuden a reflexionar sobre les decisions que, com a persones consumidores, podem prendre i participar d’una economia que ha de fer una transició ecològica i energètica abans del 2030, tal com orienten els Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

La Fira ocupa la corona exterior de la plaça Catalunya, i estarà oberta en horari habitual d’11:00 hores a 20:30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada.

El dia d’obertura, el divendres 15 de desembre, començarà a les 16:00 hores. El dilluns 18, dimarts 19, dimecres 20 i dijous 21 de desembre no obrirà portes fins 16:00 hores (als matins escoles i instituts estaran encara en dies lectius) i el diumenge 24 tancarà  a les 18:00 hores.

Hi ha la participació de 62 empreses i organitzacions, algunes intercooperant i compartint espais, en carpes i casetes grans. S’oferiran productes d’artesania, roba i altres complements tèxtils, cultura, llibres, alimentació envasada, joguines i productes de petit regal.

Enguany la Fira comptarà de nou amb l’espai de tallers i l’esfera d’activitats de sensibilització pel públic familiar, un espai per jugar, informar-se i relaxar-se;l’espai d’informació especialitzada sobre les opcions de consum responsable i economia social i solidària; i uns  espais específics (connectats amb el centre de la plaça) amb oferta de tèxtil responsable i alimentació sostenible i saludable.

 

Podeu consultar aquí el programa d’activitats de l’espai i l’esfera

Per a més informació: barcelona.cat/fira-consum-responsable





Paraules clau

Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària/