Unes 8.500 persones s’examinen en una nova convocatòria d’oferta pública de l’Ajuntament de Barcelona : Servei de Premsa

Unes 8.500 persones s’examinen en una nova convocatòria d’oferta pública de l’Ajuntament de Barcelona

15/12/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Unes 8.500 persones s’examinaran aquest dissabte 16 de desembre en una nova convocatòria d’oferta pública promoguda per l’Ajuntament de Barcelona. Els exàmens, que se celebraran a l’Espai Fira de l’Hospitalet de Llobregat i a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB), són la primera part d’un procediment triple que inclou una convocatòria específica per a l’estabilització de plantilla de 42 categories diferents, una oferta pública d’ocupació de 34 categories en total i també un procés de promoció interna per al personal municipal. Les dues primeres convocatòries sumen un total de 7.958 persones aspirants per a un total de 1.320 places, mentre que pel que fa a la promoció interna s’hi presenten 353 persones per a un total de 209 places en cinc categories diferents.

Gairebé 600 persones de la plantilla municipal vetllaran pel correcte funcionament de les proves, que igualment estan dissenyades per adequar-se a més d’un centenar de persones que han sol·licitat adaptacions visuals, auditives o d’accessibilitat, entre d’altres, per tal de poder realitzar els exàmens en igualtat de condicions. A més a més, a la Facultat de Dret hi ha previst igualment que es convoquin donen embarassades i mares lactants en un lloc adequat i preparat a tal efecte. En total, l’Ajuntament de Barcelona ha fet al voltant de 250.000 fotocòpies per fer possible la realització d’aquestes proves.

Des de l’any 2019, l’Ajuntament de Barcelona ha liderat la creació de llocs de treball en el sector públic amb un seguit de convocatòries anuals que han permès una ampliació i renovació de la plantilla adequada per tal de garantir els diferents serveis i la posada en marxa d’altres de nous, també en moments més complicats com va ser la irrupció de la Covid-19 i la necessitat de seguir prestant els serveis durant el confinament més estricte. En aquest context, i des de l’any 2019, la plantilla municipal s’ha incrementat en gairebé un miler de persones, en passar d’11.094 a 12.062 treballadors i treballadores (el 52,5% són dones). Aquesta ampliació s’ha fet mentre es rebaixava l’edat mitjana de la plantilla de 49,69 a 46,4 anys. En aquest mateix període, i malgrat l’increment de la plantilla amb noves incorporacions, la temporalitat s’ha reduït de 3.870 a 3.667 persones. En aquestes xifres no estan incorporades les aproximadament 1.500 persones que esdevindran personal funcionari amb el procés de mèrits que hi ha en marxa hores d’ara.

En aquests quatre anys, sense tenir en compte els resultats de la nova convocatòria que s’examina ara, l’oferta pública convocada per l’Ajuntament de Barcelona ha sumat 5.403 places en 62 categories professionals diferents, a les quals s’han presentat un total de 66.108 persones aspirants que han cobert un total de 3.035 places finalment. Dins de la promoció interna 2.048 persones s’han presentat per a 1.054 places ofertes de les quals ja s’han cobert 454. A més a més, per a la creació de borses de treball municipals es van presentar 15.842 persones en total, d’entre les quals i fins a la data actual hi ha 1.010 places que ja han estat activades.





Paraules clau

oposicions/ oposicions 2023/