Ciutat Vella estrena nou casal de persones grans en un edifici pioner al carrer Mestres Casals i Martorell : Servei de Premsa

Ciutat Vella estrena nou casal de persones grans en un edifici pioner al carrer Mestres Casals i Martorell

20/12/2023



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de Ciutat Vella estrena un nou casal de persones grans al carrer Mestres Casals i Martorell, 2-16, ubicat en un edifici pioner, que acull en el mateix espai el casal, ja en funcionament, i una futura residència temporal per a adults en risc d’exclusió social.

 

 

 

El nou casal de persones grans del Casc Antic l’han estrenat ja aquests dies els usuaris que feien servir l’espai del carrer Rec 21-23, un col·lectiu d’aproximadament 300 persones grans que fan servir el nou espai per a activitats culturals, de formació, de foment de la salut i del lleure i propostes de sortides, festes, balls i altres activitats socioculturals. Informació d’activitats al barri o a la ciutat, de serveis, projectes, voluntariat, associacions i altres espais de relació d’accés lliure, participació i voluntariat.

El nou edifici consta de planta baixa, altell i tres plantes. Als baixos, primera planta i planta altell és on ha començat a funcionar fa pocs dies el casal de gent gran. Les plantes segona, tercera i quarta es destinen a l’allotjament de persones adultes en risc d’exclusió, que començarà a funcionar en uns mesos.

A la planta baixa, el nou edifici compta amb dos accessos diferenciats. En aquest nivell s’ubiquen el vestíbul, recepció, sala de reunions, i un espai principal modulable per a menjador, bar, sala de joc i zona d’estada per al casal de gent gran. També hi ha la cuina i els serveis, adaptats.

A la planta 1, també destinada al casal de persones grans, es troba la sala polivalent, aula de cuina, aula d’informàtica, dos tallers i serveis.

L’edifici compta amb una planta altell que funcionarà com a planta d’activitats a l’aire lliure, amb zones d’estar, horts urbans i també amb una àrea per a bugaderia i magatzem.

El projecte ha comptat amb una inversió de 5’8 milions d’euros, i ha inclòs també la urbanització de l’entorn, que contribuirà a millorar els voltants de l’equipament i la connexió amb l’espai de carrer, amb la creació d’una nova placeta al c. Arc de Sant Cristòfor amb c. Fonollar.

 

Un edifici de 1.110 m² per millorar l’atenció a les persones al districte de Ciutat Vella

Ubicat al barri de Sant Pere, Santa Caterina i La Ribera, el nou edifici compta amb un total de 1.128 m² útils, entre els 573 m² d’espai per al casal de gent gran i 555 m² per a la residència temporal per a persones adultes en risc d’exclusió.

Aquesta combinació d’ambdós usos és pionera a Barcelona, i hauria de permetre que els usuaris i usuàries d’un i altre equipament puguin comptar amb espai diferenciats i alhora també compartir espais, com el menjador amb servei d’àpats amb companyia o la bugaderia.

En la construcció s’han tingut en compte aspectes com la millora d’elements de control solar i finestres fixes la façana, millores en materials, i sobretot la practicitat i funcionalitat de l’equipament, que s’ha construït en un edifici amb dos volums diferenciats però integrats.

Des de la planta baixa també es farà l’accés a la residència temporal, i és on es troba la recepció i la sala polivalent i l’ascensor per accedir a les dependències en planta 2, 3 i 4 de l’allotjament, on s’han distribuït un total de 14 habitacions, de les quals 6 seran individuals i 8 dobles.





Paraules clau

Ciutat Vella/ persones grans/