[INCLOU RECURSOS AUDIOVISUALS] L’alcalde Jaume Collboni ha participat en la inauguració del MareNostrum5 : Servei de Premsa

[INCLOU RECURSOS AUDIOVISUALS] L’alcalde Jaume Collboni ha participat en la inauguració del MareNostrum5

21/12/2023



Temps estimat de lectura: 1 minut

L’alcalde Jaume Collboni ha participat en la inauguració del MareNostrum5. En la seva intervenció ha destacat que “és l’aposta més ambiciosa en ciència i tecnologia de la ciutat de Barcelona, una infraestructura crucial pel futur de Catalunya, Espanya i Europa”, que se suma a una estratègia que també inclou projectes com la Ciutadella del Coneixement o el nou Hospital Clínic.

 

 

“És una de les infraestructures científiques més potents del món. Serà clau per a la recerca, que ens permetrà avançar en camps com la investigació en àrees com l’Alzheimer, però també en sostenibilitat i en ciutats més intel·ligents”, ha defensat.

Collboni ha mostrat “el compromís solemne que Barcelona sigui la Capital Europea del Xip amb l’objectiu crucial de garantir la sobirania industrial europea i la seva autonomia estratègica”. Segons ell, “Europa es juga bona part del seu futur de progrés en la seva capacitat per fabricar xips, com els que ja s’estan dissenyant al BSC”.

 

Inclou recursos audiovisuals

Dossier de premsa





Paraules clau

MareNostrum5/